sunnuntaina, tammikuuta 01, 2012

Vilkaisu viime vuoteen

Näin upeasti maksaruoho kukki lokakuussa.

Vuoden ensimmäisenä päivänä on hyvä ottaa pieni katsaus menneeseen. Kappas, miten kivoja juttuja onkin ehtinyt tapahtua ja mitä kaikkea herkullista onkaan tullut kokattua!

Tammikuussa tuli kokattua paljon ja monenlaista maistuvaa murkinaa.Nauriskeitosta huolimatta tammikuun parhaat palat olivat kaalilaatikko ja coq au vin. 

Helmikuussa matkailtiin Tallinnassa ja juhlittiin. Oman keittiön tuotoksista mieleen jäivät Miespuolisen ystävänpäiväksi leipoma espresso-juustokakku sekä itse tehdyt Wilhelmiinat-keksit.

Maaliskuussa tuskailin crème brûléen kanssa, joka ei todellakaan halunnut hyytyä. Onnistuneita herkkuja olivat sitten chili-suklaapannacotta ja suklaa-vadelmabrownies

Huhtikuussa vietettiin pääsiäistä ja tekaisin kokeellisen suklaapashan. Iloisia  ahaa-elämyksiä sain myös maidottomasta kookos-kinuskikastikkeesta. Nounou-linjaa edusti raakassuklaa-kokeilu, ei ihan mun juttu.

Toukokuussa reissailtiin Ranskanmaalla ja kokattiin parsaa ja raparperiä. Hittiainesta oli parsa-pekonipiiras ja kovasti tykättiin myös simppelistä parsaa ja ilmakuivattua kinkkua appelsiinikastikkeella-reseptistä.

Kesäkuussa raparperikokkaukset jatkuivat: testipenkissä oli Nooran raparperikakkua ja raparperi-kookospaistosta. Suosikkilistalle pääsi myös pekonilla höystetty parsakaali-kukkakaalisalaatti. 

Heinäkuussa lomailtiin ja syötiin mansikoita. Ja löydettiin kesän ensimmäiset kantarellit! Omat suosikit olivat mansikkasalsa, mansikkagazpacho ja parmesaanilla höystetty kantarellipaistos. 

Elokuussa matkailtiin kotimaassa mm. Nauvossa, Jyväskylässä ja Mustiossa. Keittiössä hillottiin ja purnukoihin päätyivät vaniljainen kirsikkahillo ja mustikka-sitruunahillo.

Syyskuussa säilöntähommat jatkuivat, mausteliemeen ja purkkiin pääsivät vihreät tomaatit.
Sienisatoa makusteltiin yrteillä ja omenoilla höystetyssä suppilovahveropiiraassa.

Lokakuussa
kerättiin kasvihuoneen ja kasvimaan sadon viimeisiä herkkuja. Chilit päätyivät makeaksi chilikastikkeeksi.Lisäksi tuli yllytettyä kanssabloggaajia parsanviljelijöiksi! 

Marraskuussa tein monenmonta omppujälkkäriä ja ehdin toki aloitella jo joulutunnelmaan virittäytymisen.
Suurta suosiota saavutti omatekoinen luumuhillo joulutortuille sekä chorizo-kaprispasteijat.

Joulukuussa flunssailin oikein urakalla, mutta onneksi sain aikaan kuitenkin mainiot Lindströmin pihvit ja ehdin kokeilla myös täydellisyyttä hipovaa caesar-kastiketta.

Ja mitäs sitten tänä vuonna? Uusia kokemuksia ja kokkauksia keittiössä, kellarissa ja vähän puutarhassakin. Yksi iso projekti liittyy sporttailuun, joten jossain vaiheessa elämä ja ruokahuolto saattaa olla astetta askeettisempaa, mutta vain väliaikaisesti.