sunnuntaina, kesäkuuta 12, 2011

Pekonilla höystetty parsakaali-kukkakaalisalaatti


Omalle blogilukulistalle puksahtelee uusia blogituttavuuksia aina silloin tällöin. Hellan ja viinilasin välissä-blogi on kaunis ja maukas uusi tuttavuus, josta löytyi kiva, uusi kaalisalaatin resepti.

Tein salaattia lievästi sanottuna keskimäärin sammiollisen, mutta tämä maistui seuraavana päivänä vielä paremmalta, jos mahdollista.

Salaatti sopii oivallisesti grillatun lihan tai makkaroiden pariksi. Kätevä resepti myös siinä mielessä, että kasviksia ei tarvitse alkaa keittelemään. Ja jos joku halajaa jotain pientä kevennystä reseptiin, niin osan majoneeista voinee korvata jollain maitotuotteella!

Ihka alkuperäinen resepti on uudehkosta keittokirjasta Aidon maun juurilla.

Pekonilla höystetty parsakaali-kukkakaalisalaatti

1 kaalinpään verran eri värisiä kukkakaaleja tai vain sitä valkoista
1 parsakaali
1 pkt pekonia tai 140g pancettaa kuutioina
1 pieni sipuli tai pala salaattisipulia, meillä 3 pientä nippusipulia
1,5 dl rusinoita (meillä keltaisia)

Kastike:
2 dl hyvää majoneesia (Ks. ohje!)
1 rkl sitruunamehua
suolaa ja valkopippuria

Leikkaa kukkakaalista ja parsakaalista pieniä kukintoja kulhon pohjalle. Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi ja lisää kulhoon. Ruskista pekoni pannulla tai grillissä ja laita talouspaperin päälle jäähtymään. Leikkaa tarvittaessa jäähtynyt pekoni pieniksi paloiksi ja lisää salaattiin rusinoiden kanssa.

Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Lisää kastike salaattiin ja sekoita. Laita salaatti hetkeksi jääkaappiin vetäytymään ennen tarjoilua.

Tästä salaatista tulee muuten vähän mieleen tämä mainio Jamien parsakaalisalaatti!