tiistaina, huhtikuuta 13, 2010
Blogiklassikko: Jamien pekoni-parsakaalisalaatti
Tämä blogiklassikko tupsahti mieleen tiistai-illan ruokakauppailuahdistuksessa. Viimeksi tätä taidettiin tehdä Jannan keittiössä. Ja kyllä, tämä on hyvää ja tähän jää koukkuun. No, salaatti jossa on pekonia ei voi mitenkään olla kovin pahaa.
Jamien villin lännen pekoni-parsakaalisalaatti
2 isoa parsakaalia
8 viipaletta tai paketti savupekonia
3 tomaattia tai n. 12 kirsikkatomaattia
tuoretta ruohosipulia tai 1 punasipuli
n. 100g pehmeää fetajuustoa
Kastike:
1 valkosipulinkynsi raastettuna
2 tl dijon-sinappia
6 rkl oliiviöljyä
2 tl valkoviini tai sherryetikkaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
Paloittele parsakaali pieniksi nupuiksi, pilko sekaan myös varret, jos ne eivät ole kovin puisevat. Kuumenna kattilassa tilkka suolattua vettä kiehuvaksi, lisää parsakaalit ja kiehauta noin minuutin. Valuta ja kuivaa pyyhkeen sisällä.
Leikkaa sipuli viipaleiksi ja pekoni pieniksi palasiksi, paista ne pannulla. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset ja vatkaa hyvin.
Yhdistä parsakaalit, paloitellut tomaatit ja pekoni. Lisää sekaan pilkottu ruohosipuli tai sen sijasta esimerkiksi kevätsipuli. Kaada sekaan kastike (tai tarjoile erikseen, on aika tujua tavaraa).
Kasvissyöjät voi tehdä tästä version jättämällä pekonin pois. Aika namia varmaan niinkin. Kesää ja grillikautta odotellessa! Ja syksyllä sitten ruusukaaliversio.