perjantaina, huhtikuuta 02, 2010

Erilainen kastike lampaalle

Jos jollakulla on vielä hakusessa pääsiäislampaan soosi niin tässä tulee perinteisen (ja niin ihanan) punkkusoosin haastaja. Retkahdin viimeisimmän Glorian Ruoka ja Viinin ehdotelmaan lampaanviulusta italialaisittain. Tein salsan juuri kaappiin tekeytymään ja se oli niin hyvää että! Lupaan lisätä kuvan huomenna, kun valaistusolosuhteet ovat otollisemmat. Salsa verden ohjeita on maailmassa varmaan yhtä monta kuin kokkiakin, mutta tässä Glorian. Sopi minun suuhuni paremmin kuin hyvin.

Että tervetuloa sitten huomenna pääsiäisvieraat! :)


Salsa Verde

4 valkosipulin kynttä (tai 1 solo)
3 dl hienonnettua lehtipersiljaa
3 dl hienonnettua basilikaa
1/2dl hienonnettua minttua
2 rkl kapriksia
4 pikkusuolakurkkua
4 anjovisfileetä (meillä mentiin ilman)
1 rkl dijonsinappia
3 rkl punaviinietikkaa
n. 1dl oliiviöljyä
n 1 tl mustapippuria myllystä
suolaa, jos tarvitset

Kuori ja paloittele valkosipuli. Mittaa kaikki aineet kulhoon tai blenderiin ja surauta sillä tai sauvasekoitimella, kunnes koostumut on mielestäsi sopiva. Maista ja anna maustua jääkaapissa tovi. Gloria vinkkaa maustamaan soosin vihreillä oliiveilla, jos haluaa. Ja muuten, kesällä tätä voi hyvin tehdä vaikka grillattujen lihojen kaveriksi, toimii siihenkin!