tiistaina, kesäkuuta 14, 2011

Grillatut persikat


Ulkokokkaus oli varsinkin viime viikon helteillä pop. Grilli vaan päälle ja koko ateria valmistumaan siinä, myös jälkkäri! Näiden herkkujen valmistuksessa kannattaa hyödyntää grillin jälkilämpöä. Ja silti kannattaa vähän varoa, ettei tule lakumetsän persikat...

Tämä kiva jälkkäriresepti bongautui silmiin Hesarin verkkosivuilta, alunperin Teresa Välimäen kynästä.

Pakko vielä todeta, että paras lopputulos syntynee varmaan silloin, kun persikat ja nektariinit ovat parhaassa sesongissaan. Ostamani nektariinit olivat ehkä hitusen raakoja ja vaikka kypsyttelinkin niitä kotosalla muutaman päivän, ei niihin tietenkään tullut sellaista luonnollista, herkullista makeutta. Lisäksi hedelmät olivat ihan mahdottomia puolittaa saati lohkoa, niinpä leikkelin ne vain isoiksi paloiksi

Grillatut persikat

6–8 kypsää persikkaa tai nektariinia
varrastikkuja

Marinadi:
1 dl vettä
1 dl sokeria
1 limetin mehu
1 vaniljatanko

Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä

Puolita persikat tai nektariinit ja poista samalla kivet. Pujottele lohkot vedessä liotettuihin varrastikkuihin.

Mittaa kattilaan vesi, sokeri, limetin mehu ja halkaistu vaniljatanko siemenineen. Sekoita seosta samalla kuumentaen. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia ja nosta kattila liedeltä.

Kaada hieman jäähtynyt seos vartaille ja anna marinoitua noin 15 minuuttia.

Grillaa vartaita välillä käännellen 3–5 minuuttia. Nosta vartaat lautasille ja valele niitä vielä marinadilla. Tarjoile vaniljajäätelön kera.