torstaina, elokuuta 18, 2011

Mustikkahillo sitruunalla ja vaniljalla


Sain ihanan ison ämpärin mustikoita, kiitos vaan tädille ja sedälle! Kaikki eivät mahtuneet pakastimeen, oli pakko alkaa hilloamaan.

Seikkalin internetin ihmeellisessä maailmassa ja keräsin innoitusta mm. Hellapoliisilta ja Herkkusuulta. Sitruuna, vanilja ja mustikka kuulostivat loistavalta kolmikolta.

Jos on pata- ja laatikkoruokien kuvaaminen ihan hanurista, niin on muuten hillopurkkienkin. Hillon keittovaiheessa oli jo niin hämärää, etten alkanut räpsimään kuvia. Nyt kun hillot ovat purkitetuja, niin en raaskisi vielä avata, kun en nyt niitä aikonut syödäkä. Niinpä kuva on todella tylsä ja kamala. Ehkä olis pitänyt koittaa stailata vaikka mustikoilla tai jotain. No mutta onpahan kuva kuitenkin!

Sitruunainen mustikka-vaniljahillo
(pari purnukallista)

1 kg mustikoita
0,5 dl vettä
1 vaniljatanko halkaistuna
2 sitruunan kuoret raastettuna
500 g hillosokeria

Putsaa mustikat ja laita ne isohkoon kattilaan, samoin laita joukkoon vesi. Kiehauta nopeasti ja lisää mukaan halkaistu vaniljatanko ja raastettu sitruunan kuori.

Anna kiehua keskilämmöllä, kunnes marjat hieman pehmenevät, reilu viitisen minuuttia. Lisää sekaan hillosokeri. Anna kiehua hiljaksiin, sekoittele välillä, noin 10-15 minuuttia.

Jäähdyttele hilloa puolisen tuntia. Kalastele vaniljatangon palat pois hillosta. Tölkitä hillot huolellisesti pestyihin purkkeihin (Myös ne kannet!). Esimerkillinen hilloaja kuumentaisi purkkeja ja kansia uunissa vartin verran, 100 asteessa.

Täytä purkit hillolla pirpintaan asti ja sulje kannet huolellisesti. Jäähdytä hillopurnukat huoneenlämmössä ja säilytä jääkaapissa tai kellarissa.

Ja muuten, en onnistunut kuorimaan tämän hillon vaahtoa. Sitä tuli, mutta se oli omituisen ohutta ja marjat vaan halusivat vaahdon sekaan. Annoin vaahdon olla ja nyt sitten vaan elän tuon vaahtofaktan kanssa. Siellähän lepää, hillopurkissa.