maanantaina, helmikuuta 14, 2011
Rakkautta ja juustokakkua
Jotkut saavat ystävänpäivänä kukkia tai suklaata. Minä sain espresso-juustokakkua. Aika romanttista. :)
Espresso-juustokakku
Pohja:
200 g kaurakeksejä
70 g voita
Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia, Hovi tms.)
1 dl kuohukermaa
5 kananmunaa
1 dl valkoista sokeria
100 g tummaa muscovado-sokeria
3 rkl espresso-pikakahvijauhetta
1 tl vaniljauutetta tai vastaavasti vaniljajauhetta
Kastike:
1 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70%)
50 g pekaanipähkinä- tai mantelirouhetta
Murenna kaurakeksit ja sulata voi. Sekoita. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Taputtele muruseos tasaiseksi ja tiiviiksi kerrokseksi vuoan pohjalle.
Pane uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Sekoita täytteen ainekset munia lukuun ottamatta kulhossa. Vatkaa kevyesti sekaisin. Vatkaa munat joukkoon yksitellen.
Esipaista pohjaa 10 minuuttia uunissa. Ota pohja uunista, anna jäähtyä ja kaada täyte vuokaan.
Paista kakkua uunissa noin tunnin verran 150 asteessa (ei kiertoilmaa), kunnes täyte on jähmettynyt. Pane virta pois uunista ja avaa luukkua pari senttiä. Anna kakun seistä uunissa vielä toisen tunnin.
Pane kakku jähmettymään jääkaappiin hyvin peitettynä vähintään kolmeksi tunniksi, mieluiten yön yli.
Tee kastike. Kuumenna kerma kattilassa ja sulata joukkoon suklaa. Lisää lopuksi pähkinärouhe. Anna kastikkeen hieman jäähtyä ja annostele kakkupalan päälle.
Maistui muuten ilman kastikettakin!
Alkuperäinen resepti täältä.