torstaina, marraskuuta 24, 2011

Suolapalaa: Chorizo-kaprispasteijat




Edeltävässä torttupostauksessa jo mainostinkin, että osasta viime vuotisia voitaikinalevyjä syntyi suolaisia pasteijoita.

Vaikka en tosiaan ole tainnut tehdä pasteijoita ihan lähimenneisyydessä, niin pakko myöntää, että on ne aika käteviä herkkuja. Pasteijoihin voi näppärästi upotettua kaikenlaista jääkaapin jämää.
Jos sellaisia siis sattuu olemaan. Meillä suosikkipasteijan asemaan nousseisiin rasvaherkkuihin sujahti mm. mausteista  makkaraa ja kapriksia.

Nyt voinkin sitten hankkia sen seuraavan paketin voitaikinaa tuonne pakkaseen. Ups, se muuten taitaa lymyillä siellä jo! :)


Chorizo-kaprispasteijat

Puolikas ison paketin ylivuotisia voitaikinalevyjä (suurinpiirtein määrä)

70 Pirkka chorizo viipaleita
1 pieni sipuli
50 g tuorejuustoa (meillä mustapippuri-tilli maustettua)
1 tl makeaa chilikastiketta
kuivattua timjamia
mustapippuria
1-2 rkl pieniä kapriksia

Hieman juustoraastetta

Voiteluun ja koristeluun kananmunaa ja seesaminsiemeniä

Nosta ylivuotiset ja vastaostetut voi- tai torttutaikinalevyt sulamaan.

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Kuori ja silppua sipuli ja kuullota se öljytilkassa. Anna jäähtyä. Kuutioi chorizo. Sekoita makkaraan tuorejuusto, mausteet sekä kaprikset. Kippaa hieman jäähtynyt sipuli.

Leikkaa taikinasuorakaiteet taikinapyörällä kahtia, jotta niistä tulee neliöitä. Kaulitse niitä vähän, jos tuntuvat kovin tönkköpaksuilta.

Laita neliön yhteen kulmaan himpun verran juustoraastetta ja nökäre pasteijatäytettä. Kostuta neliön laidat vedellä ja taita se kolmioksi. Painele reunat kiinni sormin, ja rypytä kolmio tiukkaan kiinni vielä haarukalla. Laita valmis pasteija pellille, voitele ja koristele seesaminsiemenillä ennen uuniin menoa.

Paista 225 asteessa noin 10-12 minuuttia.

Anna jäähtyä ja nautiskele glögin kera.