lauantaina, maaliskuuta 19, 2011

Suklaa-vadelmabrownies


Selaimeni kirjanmerkit-osasti suorastaan pullistelee kaikenlaisia kokeile tätä-reseptejä. Sieltä bongasin tämän ihanan, vadelmaisen suklaaherkun. Tämä sopi loistavasti kotitekoisten burgereiden jälkkäriksi.

Tein brownien pienen apukokin avustamana, jonka suosikkihommia oli sähkövatkaimen käyttäminen ja taikinakulhon kaapiminen! Taisi mennä paita vaihtoon leivontasession jälkeen!
Olin mitannut ainekset valmiiksi rasioihin ja otin ne vain mukaan. Lähtöhässäkässä unohdin kameran ja kännykamerakuvista tuli aika kauheita. Niinpä kuvituksena on tällä kertaa muutama yleissuklaakuva, joissa on vähän oudot valot....

Resepti on bongattu Pullahiiren leivontanurkasta, josta kannattaa kurkata Pullahiiren kuvat browniesta, nättejä! Ihan alunperin resepti on kuulemma täältä. Ja kerrankin noudatin reseptiä!

Suklaa-vadelmabrownies


230 g 70% tummaa suklaata
115 g voita
300 g sokeria
5 munia
70 g vehnäjauhoja
70 g kaakaojauhetta
250g vadelmia

Sulata suklaa. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, vatkaten joukkoon.
Sekoita vehnäjauhot sekä kaakao sekaisin ja lisää joukkoon. Lisää lopuksi sulatettu suklaa ja sekoita massa tasaiseksi. Vuoraa 30x20cm vuoka leivinpaperilla. Levitä vuoan pohjalle vadelmat ja niiden päälle browniemassa.

Paista 170 asteessa 25-30 min. Anna jäähtyä. Brownies jää kosteaksi sisältä.

Tarjoile esim. vaniljajäätelön kanssa tai tee Jane Caronin alkuperäisestä reseptistä löytyvä vadelma-mascarponevaahto ja tarjoile sen kanssa.