maanantaina, maaliskuuta 14, 2011

Chili-suklaa pannacotta


Sunnuntain soppalounaan jälkkäri syntyi pakastimen uumenista löytyneestä kermasta, kaapin perällä lymyilleestä suklaasta ja tujauksesta chiliä. Kyllä, nuukana tyttönä laitoin kerman pakastimeen, kun en ehtinyt käyttää sitä. :)

Ohjeen bongasin chilifoorumilta
, jossa nimimerkki MikaK oli ahkerasti kokeillut erilaisia versiota asiasta. Minä siis vain poimin parhaat vinkit ja vähän mukailin reseptiä omaan makuuni ja kaappien sisältöön sopivaksi.

Chili-suklaa pannacotta
4-6:lle

3 dl kuohukermaa
3 dl täysmaitoa
3 liivatelehteä
3 tl ruokotomusokeria
1tl jauhettua vaniljaa
180g tummaa 70% suklaata (meillä Fazerin Premium)
2,5 kierrosta chiliä myllystä

Koristeeksi tummaa suklaarouhetta

Aloita laittamalla liivate runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Laita sitten kerma, paloiteltu suklaa, chili, sokeri ja vanilja paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna varovasti kiehuvaksi, muista hämmennellä ahkerasti. Mausta seosta ja lisää chiliä, jos haluat tulisempaa. Liota kuivaksi puristetut liivatteet kerma-suklaa seokseen.

Kaada seos siivilän läpi annoskulhoihin ja kelmuta. Anna jäähtyä ja jähmettyä jääkaapissa n. 4 tuntia. Koristele pinta suklaarouheella, jos haluat.

Chili tuntuu tässä jälkkärissä mukavana pienenä jälkipoltteena. Chilin määräähän voi jokainen säätää makunsa mukaan!

Pakko tunnustaa, että aloitin tämän tekemisen vähän turhan myöhään. Halusin vähän kiihdyttää jähmettymisvaihetta ja laitoin kupposet lopuksi pakastimeen. Lopulta ne olivatkin siellä hieman turhan pitkään, joten näistä tuli hieman jäädykkeen oloisia...