lauantaina, maaliskuuta 12, 2011

Vaaleanpunainen Lady


Meillä ei ole taidettu viikolla syödä oikein mitään bloggaamisen arvoista, joten ei kai auta muu kuin kirjoittaa sitten pari sanaa viinistä, kun jotain haluaa blogata.

Olen viime aikoina jotenkin kovasti tykästynyt noihin puolikkaisiin kuohupulloihin. Juuri sopivasti arjen piristystä kahdelle ihmiselle! Viimeisin kokeilu näissä oli Duval-Leroy Lady Rose, joka on Alkon tilausvalikoimaa. Sattumoisin sitä löytyi myös erään myymälän hyllystä, josta se napattiin sitten matkaan.

Tämä rosesamppanja on tehty 100%:sti Pinot noir-rypäleistä. Se on pehmeän täyteläinen, pienestä makeudestaa huolimatta raikas samppanja. Jäännössokeria on 25g/l ja Alkon sivuilla sitä kuvataan kuivaksi. Minun mielestäni tämä meni kyllä vahvasti puolikuivan suuntaan...
Väri on kauniin vaalenapunainen, hieman oranssiin vivahtava. Sopii oivasti romanttiseen iltaan tai aamuun. Tai niille, jotka eivät ihan kuivista kuohuvista tykkää. Heitäkin on, vaikka itse tykkäänkin eniten rutikuivasta.

Ne muut, kivan hintaiset (n. 15e) Alkossa myytävät puolikkaat samppikset ovat muuten Pannier Sélection Brut ja Baron-Fuenté Grande Réserve Brut. Näistä tuo Pannier on oma suosikkini.

Tähän voisi joku tietenkin sanoa, että mitä järkeä on ostaa puolikas pullo, kun 19,90 hintaan saa sen halvimman kokonaisenkin samppanjan. Noh, kun ei sitä kokonaista tule juotua. Ja mieluummin juon laatua kuin määrää.