sunnuntai, maaliskuuta 20, 2011
Arkisia asioita - Paahdetut kasvikset
Tämä juttu on sarjaa pyhä yksinkertaisuus. Melkein ei edes kehtaa blogata tällaista, kun kaikkihan tällaiset asiat tietää. Vaan laitanpa nyt kumminkin.
Paato-osuuden kasvismixiä voi vaihdella sesongin ja mielen mukaan. Välillä (lue: kun nahka kestää) on ihana paahtaa ensin matalassa lämpötilassa vähän kirsikkatomataatteja.
Pinjansiemenet voi vaihtaa pähkinöiksi, kurpitsansiemeniksi tai auringonkukansiemeniksi, mitä nyt sattuu kaapista löytymään. Etikan voi korvata sitruunamehulla. Ja jos haluaa oikein herkutella niin vuolaisee valmiin satsin päälle vähän parmesaania.
Salaatti paahdetuista kasviksista
Neljälle
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 keskikokoinen munakoisa
1/2 punainen paprika
1/2 keltainen paprika
2 punasipulia
Mausteöljy
oliiviöljyä
punaviinietikkaa
1 solo valkosipuli silputtuna
suolaa
pippuria
kuivattua timjamia
kuivattua basilikaa
Lisäksi:
Vihreää rapeaa salaattia, babypinaattia
paahdettuja pinjansiemeniä
Lihaa, kanaa, kalaa, halloumia, fetaa tai raejuustoa syöjien mukaan, n. 100g / hlö.
Laita uuni lämpenemään 225 asteseen.
Pese ja pilko kasvikset. Levitä ne pellille tai kahdelle. Sekoita öljy, etikka ja mausteet ja sudi se kasviksille.
Paahda kasviksia uunissa noin 20 minuuttia, paistoaika riippuu aina uunista. Kasvisten pitäisi kuitenkin saada kaunis, paatunut pinta ja vähän väriä.
Siirrä haaleat kasvikset pelliltä kulhoon ja sekoita tarvittassa sekaan vielä liraus öljyä ja/tai etikkaa. Maista ja säädä makuja, jos tarvetta.
Kokoa salaattipohja laakeaan kulhoon lisää päälle kasvikset, ropsauta päälle pinjansiemenet. Protskut voi halutessaan laittaa esille erilliselle vadille.