sunnuntaina, maaliskuuta 27, 2011

Lauantailounasta Café Pirittassa


Meillä oli ihania viikonloppuvieraita ja parin päivän aikana tulikin kokattua kaikenlaista ja oltua vieläpä ulkolounaallakin.

Lauantaina käväisimme Hakaniemen hallissa, joka on aina yhtä symppis paikka. Nälkähän siinä tuli ostostelun lomassa. Mukavat lauantailounaspaikat ovat aina kullanarvoisia. Onneksi siskoni oli kartalla tässä aiheessa ja opasti meidän Tokoinrannan viehkoon Café Pirittaan. Jotenkin mulla on mennyt tämä Café Ursulan sisko ihan ohitse, mutta onneksi epäkohta tuli nyt korjattua. Iso, valoisa ja tyylikäs sali, kätevä sijainti Hakiksessa. Kesää silmällä pitäen Pirittassa on ihana iso terassi Töölönlahdelle. Ja ystävällinen palvelu!

Piritta on mukana City-lehden Syö Helsinki-kampanjassa. Niinpä päädyimme kokeilemaan tarjolla ollutta kampanja-annosta, käristettyä häränrintaa ja piparjuurikastiketta. Kivan rustiikki husmanskost-annos. Maistuva ja todella täyttävä satsi. Kunnolla tehdyt lohkoperunatkin maistuivat, myös muillekin kuin seurueen perunafanille.Osa seurueestamme lounasteli linssi-valkokaalikeiton ja tuoretta focacciaa. Oli kuulemma ihan erinomainen soppa! Jälkkäriksi napattiin vielä kaffet ja pientä makeaa.


Suolapala- ja kakkutiski oli houkutteleva. Ja ainakin minun silmääni näytti, että täällä herkkuja leivotaan ja tehdään myös itse! :)