maanantaina, joulukuuta 05, 2011

Lindströmin pihvit, otto 2


Kun on joskus blogin nuoruudessa postannut ihan superhyvät Lindströmin pihvit, on rima aika korkealla julkaista toinenkin Lindström-resepti. Mutta hei, nyt ennen joulua on hyvä treenailla punajuurien keittelyä ja käsittelyä. Tunnetustihan olen kerran keittänyt kattilallisen punajuuria pohjaan...

Seikkailin ympäri blogistaniaa ja etsin ideoita Lindströmien toiseen ottoon. Päädyin tälläiseen yhdistelmävirityksen. Tähän reseptiin ei tule perunaa, kuten tuohon ekaan versioon, siinä mielessä resepti on hieman yksinkertaisempi toteuttaa. Ja siitä huolimatta, näistä tuli todella hyviä!

Lindströmin pihvit
10-12 kpl

2 isoa keitettyä punajuurta
1 iso sipuli
voita paistamiseen
3 rkl punaviinietikkaa

1 dl ranskankermaa
1 rkl korppujauhoja tai leivän muruja
1,5 rkl kapriksia
1 muna
reilusti mustapippuria myllystä
n. 1,5 tl suolaa

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Kuori ja raasta punajuuret rouheaksi raasteeksi. Silppua sipuli hienoksi. Paista ensin sipuli pannula voissa. Lisää sitten punajuuriraaste ja etikka. Paista hetki.

Sekoita toisessa kulhossa ranskankerma ja murustettu leipä. Lisää seokseen kananmuna. Hienonna kaprikset ja lisää ne seokseen, kuten myös mustapippuri ja suola.

Yhdistä seokseen punajuuriraaste-sipuliseos sekä jauheliha. Vaivaa taikinaksi.

Muotoile taikinasta kostein tai öljytyin käsin pieniä pulleita pihvejä. Paista 225 astetteessa noin 15 minuuttia. Halutessasi voit toki paistaa pihveihin ensin rapsakan pinnan pannulla voissa ja hoitaa loppukypsennyksen uunissa.

Note to self: Kokeile näitä joskus maidottomina: korvaa maitoperäinen neste lihaliemellä. Kapristen tilalla voi kokeilla hienonnettuja suolakurkkuja.

Karamellisoitu sipuli
2 sipulia
voita
sokeria

Viipaloi sipuli renkaiksi, paista voissa. Kun sipuli on mukavasti laiskistunut, lisää pannulle sokeri. Anna karamellisoitua. Tarkista maku ja lisää suolaa, jos tarvetta.

Nauti elämästä ja syö Lindströmin pihvit kukkakaalimuusin, karamellisoidun sipulin ja muutaman kapriksen kera.