sunnuntaina, joulukuuta 04, 2011

Täydellisyyttä hipova Caesar-kastike Joskus käy niin, että ei tajua itsekään tehneensä jotain erityisen hyvää. Ennen, kuin ruoka on jo melkein kadonnut lautasilta. Tämä Hannan Gurmee-blogista löytynyt ohje osoittautui sellaiseksi. Ceasar-tyyppinen iltapalasalaatti katosi lautasilta hetkessä, kastikeastia tyhjeni hetkessä.

Caesar-tyyppinen salaatinkastike muuten mielletään jotenkin hankalaksi valmistaa. Eilenkin joku kysyi, että missä välissä minä tämän tein. No siinä hetkessä, kun bamix sanoi sur.


Caesar- salaattikastike
Reilu satsi

1 kananmuna
2,5 dl rypsiöljyä (Tavallinen, miedonmakuinen on parasta tähän!)
1 valkosipulin kynsi silputtuna
1 rkl vettä
0,5 rkl valkoviinietikkaa
0,5 rkl Dijon sinappia
2-3 rkl vastapuristettua sitruunanmehua
mustapippuria
suolaa
(ohjeessa myös 2 sardellifilettä, jätin pois.)

Tässä tulee paras kohta. Valmistus on yksinkertaista. Laita kaikki aineet kapeaan, korkeaan astiaan. Kaikki kerralla sauvasekoittimella sekaisin kunnes koostumus on kermaista ja kastike saa vaalean värin. Valmista! Anna levätä hetken jääkappissa, maut tasoittuvat. Kala-allerginen voi kokeilla sardellien sijaan kapriksia, ne antavat vähän samantyylistä suolaista efektiä kuin sardellit. 

Note to self: Tämä kastikesatsi riitti juuri ja juuri 9:lle nälkäiselle salaatinsyöjälle. Puolitoistakertainen olisi ollut parempi. Tai sekoittaa kastike salaattiin, jolloin sitä olisi mennyt ehkä vähän vähemmän, mutta salaatti olisi lötkistynyt nopeammin. Ja varsinkin tämän tyypistä raskaampaa kastiketta on kiva annostella itse, haluamansa määrä.