keskiviikkona, kesäkuuta 23, 2010

Kostuketta kanalle: Salsa Romesco


Tämä alunperin katalonialainen kastike eksyi meidän keittiöön Avaruusaseman kautta Maku-lehden uudistuneelta verkkosivulta. Vaikka koen, että en ehkä ihan ole Maku-lehden suurin fani, niin uudistuneet kotisivut kätevine reseptihakuineen ovat kyllä ihan jees juttu!

Salsa Romesco

1/2 dl manteleita (meillä korvattiin pinajnsiemenillä)
4 kpl valkosipulinkynttä
2 kpl tomaattia
1 kpl punaista paprikaa
2 kpl paahtoleipäviipaletta (paahdettuna)
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta (meillä savustettu)
1/2 tl cayennenpippuria
2 rkl punaviinietikkaa
1/2 dl ruokaöljyä

Hienonna mantelit, kuoritut valkosipulinkynnet, paloitellut tomaatit, paloiteltu paprika ja kuutioidut leipäviipaleet tehosekoittimessa. Lisää loput aineet ja anna koneen käydä kunnes seos on tasaista. Tarkista maku.

Tarjoa romescoa esimerkiksi grillatun broilerin, kalan ja vihannesten seurana tai sipaise kastiketta paahtoleivälle.

Maku-lehden vinkki: Nopean perunasalaatin teet sekoittamalla romescua paloiteltujen keitettyjen perunoiden joukkoon.

Muita grilliherkkujen kyytipoikia voisivat olla vaikkapa tässä taannoin kokattu Salsa Verde, Salsa Chimichurri, Mojo ja miksei tuo aina yhtä ihana pesto.

Näihin kuviin ja tunnelmiin, Soppakellari suuntaa heti huomenna Juhannuksen viettoon maaseudun rauhaan. Mittumaaria!