perjantaina, tammikuuta 02, 2009

Mojovat Mojot


Hyvää alkanutta vuotta 2009!

Uuden vuoden vastaanottajaiset eivät meillä oikein sujuneet suunnitelmien mukaan. Miespuolinen taintui flunssaan ja niinpä minä matkasin vastaanoottajaisiin issekseni. Iltaa vietettiin tapaksia napsien, papu-peliä pelaten ja pommeja possautellen.(Hyvin hillitysti tosin!) Kiitokset isäntäväelle J+J+P!

Tein illaksi muutaman kastikkeen, onneksi tarjoilut eivät rajoittuneet vain näihin... :) Molemmat soosit olivat maistuvia ja nämä kannattaa ehdottomasti tehdä hyvissä ajoin kaappiin maustumaan. Sohvin versio oli väriltään keltaisempi ja rakenteeltaan rustiikkisempi ja paksumpi. Polkkiksen kasti puolestaan sievän vaaleanpunertava ja rakenteeltaan vähän ohuempi. Näitä kannattaa ehdottomasti tehdä kaupan dippien sijaan. Aitoja makuja, taatusti! Puhumattakaan tulevan kesän grillikaudesta, nämä kastikkeet sopivat grillatun lihan höysteeksi ihan varmasti.

Ohjeet on apinoitu suoraan Keittiksestä ja Polkkapossulasta. Seurasin (Kerrankin!) ohjeita visusti. Joulupukki toi kauniit uudet tabletit/servetit, niistä kiitos tontuille :)!

Keltainen Mojo-kastike Sohvin tapan

1 keltainen paprika (pestynä ja pilkottuna)
2-3 viipaletta edellisen päivän vaaleaa leipää (ilman kuoria)
3 valkosipulinkynttä pieneksi lohkottuna
½ chili (poista siemenet) silputtuna
½ sitruunan mehu
2tl valkoviinietikkaa
1tl paprikajauhetta
0,5dl rypsiöljyä (oliiviöljykin käy)
ripaus suolaa ja sokeria
rouhittua mustapippuria

Mittaa tehosekoittimeen paprika, leipä, valkosipuli, chili, sitruuna, etikka ja paprikajauhe. Soseuta tasaiseksi ja lisää lopuksi öljy ohuena nauhana. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Tarkista maku. Voit antaa kastikkeen tekeytyä seuraavaan päivään asti.

Mojo-kastike Polkkapossun tapaan

1 tomaatti
3 valkosipulinkynttä kuorittuna
1 rkl valkoviinietikkaa
1/3 sitruunan mehu
ripaus chiliä
ripaus mustapippuria
1 tl korianteria
1–1½ rkl sokeria
1½ dl oliiviöljyä

Tee tomaattiin ristiviilto ja kasta se muutamaksi sekunniksi kiehuvaan veteen. Poista kuoret ja kanta. Laita tehosekoittimeen valkosipulien, valkoviinietikan, sitruunamehun, chilin, korianterin ja sokerin kanssa. Aja tasaiseksi. Lisää oliiviöljy ohuena nauhana tehosekoittimen käydessä. Kastike ei kaipaa välttämättä suolaa, jos dippailtavat tuotteet ovat suolaisia. Soosin voi kaataa dippihässäkän päälle tai tarjoilla se erillisestä kiposta.