sunnuntaina, tammikuuta 04, 2009

Tapasherkku: Meloni-chorizo-artisokkasalaatti


Uuden Vuoden Vastaanottajaisten tapasherkuista ei tullut sen kummemmin kuvia mutta tässä yksi resepti höystettynä chorizon kuvalla. Vaikka kuvassa ei salaatti niin liittyyhän se aiheeseen ihan selvästi. :)

Ohje on Maittavat Tapakset-kirjasta, josta löytyy reilu 250 sivua erilaisia tapas-ohjeita. Luulisi siis löytyvän jokaiselle jotakin mieluisaa! Kirja on jaettu näppärästi omiin lukuihinsa pääraaka-aineittain, joten ohjeita on helppo etsiä.

Meloni-chorizo-artisokkasalaatti

12 kpl veteen säilöttyjä latva-artisokkia, saisi olla aika napakoita
(voi toki käyttää niitä öljyynkin säilöttyjä)
1 pieni cantaloupemeloni
200g kuorittua chorizomakkaraa
tuoreita rakuunan tai silopersiljan lehtiä koristeluun

Kastike:

3 rkl laadukasta oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl sinappia
1 rkl silputtua tuoretta rakuunaa
suolaa ja pippuria myllystä

Alkuperäsiohjeessa oli käytetty pieniä tuoreita artisokkia, mutta näin talvisessa suomessa se on melko toivotonta hommaa. Artisokat kypsennettiin paistamalla pannulla oliiviöljyssä. Jos siis haluat, niin kieräytä säilötyt artisokat pannun kautta ja saat niihin kaunista ruskeaa pintaa. Laita artisokat isoon astiaan ja anna jäähtyä paistamisen jälkeen.

Halkaise meloni ja kuutioi se sopiviksi suupaloiksi tai tee siitä pieniä pallukoita palloraudalla. Leikkaa chorizo sopiviksi suupaloiksi ja lisää molemmat raaka-aineet jäähtyneiden artisokkien joukkoon.

Tee kastike: Laita kaikki aineet kulhoon ja vatkaa. Kaada kastike juuri ennen tarjoilua valmiiden salaattiainesten päälle ja sekoita. Koristele salaatti rakuunan- tai persiljan oksilla.

Kirja vinkkaa, että chorizon voi korvata halutessaan vaikka serranokinkulla.