Päivälliseksi pikaruokaa italialaiseen henkeen, tuorepastaa jääkaapin kätköistä ja pestoa pöydällä tönöttävästä basilikapuskasta.
Valmispestoja ei meillä juuri harrasteta pähkinäallergian takia. Pinjansiemeniäkään en ole terveydellisistä syistä tohtinut kokeilla. Pesto ei ole laisinkaan monimutkaista tehdä itse, edellyttää vain sen, että kotona on vähintään yksi puska tuoretta basilikaa. Sitä kuuluisaa köökkisuunnitelmallisuutta, jota tästä taloudesta löytyy hiukan harvakseltaan. ;)
Peston tai ranskalaisittain pistoun teen vankasti näppituntumalla, noin tähän tapaan:
puska tuoretta basilikaa
1-2 pientä kynttä valkosipulia
ropsaus suolaa ja pippuria myllystä
reilu kourallinen parmesaania
oliiviöljyä
(tippa valkoista balsamicoa)
Pieniksi pilkotut valkosipulit, basilikan lehdet, suola ja pippuri ajellaan tasaiseksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisätään juustoraaste. Lopuksi lisätään öljy ohuena nauhana ja tippa valkoista balsamicoa. Tarkistetaan maku ja nautitaan vaikkapa pastan kanssa.
Seuraavalla kerralla voisin kokeilla laittaa peruspeston mukaan persiljaa. Ja jos vaikka tekisikin sen morttelissa?
Valmispestoja ei meillä juuri harrasteta pähkinäallergian takia. Pinjansiemeniäkään en ole terveydellisistä syistä tohtinut kokeilla. Pesto ei ole laisinkaan monimutkaista tehdä itse, edellyttää vain sen, että kotona on vähintään yksi puska tuoretta basilikaa. Sitä kuuluisaa köökkisuunnitelmallisuutta, jota tästä taloudesta löytyy hiukan harvakseltaan. ;)
Peston tai ranskalaisittain pistoun teen vankasti näppituntumalla, noin tähän tapaan:
puska tuoretta basilikaa
1-2 pientä kynttä valkosipulia
ropsaus suolaa ja pippuria myllystä
reilu kourallinen parmesaania
oliiviöljyä
(tippa valkoista balsamicoa)
Pieniksi pilkotut valkosipulit, basilikan lehdet, suola ja pippuri ajellaan tasaiseksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisätään juustoraaste. Lopuksi lisätään öljy ohuena nauhana ja tippa valkoista balsamicoa. Tarkistetaan maku ja nautitaan vaikkapa pastan kanssa.
Seuraavalla kerralla voisin kokeilla laittaa peruspeston mukaan persiljaa. Ja jos vaikka tekisikin sen morttelissa?