maanantaina, toukokuuta 28, 2007

Mansikoiden kesäkavaljeeri: Maitosuklaamousse


Brittikokki Jamie Oliver on asettunut monessa blogeissa suosikkikokin kukkulalle. Eikä suotta, Jamiella on hyviä ja toimivia juttuja! Yksi omista idoleistani on Turun lahja Suomelle ja maailmalle, Vahteran Antti. Tämäkin suklaamoussen ohje on muistaakseni Antin käsialaa ja taitaa löytyä jostain hänen keittokirjoistaan. Ainakin resepti löytyy Ruokalasta, jossa Antti on myös mukana.

En ole muuten mikään armoitettu jälkiruokakokki. Hyvin mielelläni annan jonkun toisen hoitaa makeat eväät… En myöskään ole meillä se osapuoli, joka aina ensin ravintolassa valitsee jälkiruoan. Tingin mieluummin jälkiruoan jaksamisesta kuin alku- tai pääruoista. Ilmeisesti yleensä ajatellaan, että naiset ovat persompia makealle, mutta meillä se menee juuri toisin päin. Tämä herättää toisinaan hilpeyttä...

Maitosuklaamousse

200 g maitosuklaata
1 kananmuna
1 liivatelehti
3 dl kuohukermaa

Valmistusohje:
Liota liivatetta kylmässä vedessä 10 min. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa. Vatkaa kananmuna vesihauteessa paksuksi vaahdoksi ja lisää liotettu, vedestä puristettu liivate. Anna liivatteen sulaa koko ajan sekoittaen. Lisää sulatettu suklaa myös koko ajan sekoittaen. Anna hetki jäähtyä, kuitenkin välillä sekoittaen. Lisää kevyesti vaahdotettu kerma, sekoita tasaiseksi ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.

Ruokalassa tätä tarjottiin grapalla marinoitujen mansikoiden kanssa. Hapokas mansikka toimii varmasti hyvin, koska varsinkin maitosuklaasta valmistettuna tämä on aika makiaa. Tulevan kesän mansikoiden takuuvarma kavaljeeri!