keskiviikkona, toukokuuta 30, 2007

Puhalillit eli tie miehen ja mummojen sydämeenNäitä kun tarjoaa niin ei voi pikkuvelikään kieltäytyä Ikea-kalusteen kokoamisesta, tietokoneen korjaamisesta, lampun vaihdosta, lattiakaivon putsaamisesta tai muusta vastaavasta mukavasti siskoa jelppaavasta avustustoiminnasta. Näillä saa varmasti myös pisteet kotiin suvun yhteisissä kinkereissä, Buffet-pöydän kiintotähtenä.

Nykyisinhän minun ei tarvitsisi tehdä puhalillejä enää kuin noihin sukukinkereihin, kun tuo Miespuolinen muutti tänne. Hoituu kaikki nuo hankalat miestentyöt ihan itsestään. Paitsi Ikea-jutut, koska niitä miespuolinen ei suostu edes ostamaan. Miespuolisesta huolimatta tai ehkä juuri siksi, perinteiset lihapullat kuuluvat vakio-ohjelmistoon. Erilaiset variaatiot ovatkin jo ihan toinen juttu.

Perinteiset herkkulihapullat (20 annosta eli paljon!)


1 kg paistijauhelihaa

1 1/2 dl korppujauhoja

3 dl kuohukermaa

1 dl maitoa

2 sipulia (voita sipulin pehmentämiseen pannulla)

3 keltuaista

1/4 tl mustapippuria (tai myllystä maun mukaan)

2 tl sinappia

1 rkl yrttisuolaa

2 rkl tomaattisosetta

Paistele pannulla voissa kypsiksi. Jos haluat tarkistaa makua niin paista ensin koepulla ja säädä maut kohdalleen. Onnistuvat toki hyvin myös uunissa paistettuna. Pannulla voissa paistaminen vaan on niitä mummin lihapullien taikoja... Lisänä sopii tarjota perinteikästä kermasoosia ja perunamuussia.

Tämä ohje on peräisin jostain iänkaiken vanhasta Valion keittokirjasta. Tosiasiahan on se, että kaikilla on juuri se oma ja paras lihapullaresepti ja mummothan tekee aina ne parhaat!

Kuvasta täytyy todeta, että ei ehkä siitä parhaasta päästä... Lihapullat vaan eivät halunneet olla kovin kuvauksellisia!