lauantaina, kesäkuuta 19, 2010

Uunituoretta aamulla


Viikonloppuaamu ja jääkaapissa on lähinnä vain valo ja muutama vanha juustonkäntty. Meillä sitä sattuu aina välillä, ei voi mitään. Tai voipas, onneksi blogistaniasta löytyy apua tähänkin tilanteeseen. Resepti Pionilaaksosta, kiitos ja kumarrus sinne. :)

Eihän nämä siis mitään croissuja ole, mutta ehdottoman maistuvia ja tuoreita. Enää ei harmittanut edes tyhjä jääkaappi ja se homehtunut leipä.

Nopeat juustosarvet
noin 16 kpl

4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 dl kermaviiliä tms.
0,5 dl öljyä tai voisulaa
täytteeksi juustoraastetta, aurajuustoa, kinkkua tms.

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää kermaviili ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa enempää kuin on välttämätöntä.

Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele ne palloiksi. Kauli pallerot n. 30 cm halkaisijaltaan oleviksi ympyröiksi ja jaa molemmat taikinapyörällä kahdeksaan osaan.

Jaa täyte sektoreille ja kääri tiukoiksi rulliksi leveämmästä päästä alottaen. Voitele valmiit sarvet munalla ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.