sunnuntai, kesäkuuta 13, 2010
Sadepäivän säilöntää: Raparperichutney
Sateisen ja kylmän viikonlopun ainoa mukava puoli on se, että sisällä on kiva olla lämmitellä tupaa. Samalla voi vaikka keitellä chutneytä. Meillä sisko pisti chutneyt porisemaan Kettuterroristien ohjeella ja iskä ihasteli Kmsun:n hienoja luontokuvia. Suosittelen samaa, kun kerran nyt sunnuntainakin sataa.
Punainen raparpeichutney
500 g raparperia kuorittuna ja paloiteltuna
2-4 punasipulia kuorittuna ja silputtuna
2-3 rkl makeaa chilikastiketta
3 dl hillosokeria
2 dl fariinisokeria
1-2 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
1 dl valkoviinietikkaa
ripaus suolaa
Laita ainekset kattilaan sekaisin ja keittele miedolla lämmöllä, kunnes raparperi pehmenee ja chutney sakeutuu. Ainakin meillä sai keitellä ihan hyvän tovin... Purkita kuumana.
Tätä maisteltiinkin heti: Sopi yllättävän hyvin parilalla paistetun lohen kanssa. Ja kivasti komppasi myös grillattua naudan uffea.
Kuva taattua kännykkäkuvauslaatua, josta muuten yllätyin positiivisesti!