keskiviikkona, kesäkuuta 09, 2010

Kesäjuomia, 2. näytös


Seuraa lisää kesäjuomia. Voisilmäpelin jäätee innoitti minutkin kokeilemaan, millaista jääteetä syntyy rooiboksesta. Sehän ei varsin ole mitään teetä, vaan punapensaan lehtiä. Mutta mainio jäätee tästäkin syntyi ja vieläpä kofeiiniton. Mittasuhteet ei oikein omassa versiossani selvinneet, tein tämän tunteella ja ahkerasti maistellen.

Sitruunalla ja persikalla maustettu rooibosjäätee

sitruunalla ja omenalla maustettua rooibosta
vettä
ruokosokerisiirappia
sitruunamehua
periskkamehua

koristeeksi ja lisämaun antajiksi:
persikan lohkoja
sitruunamelissaa
minttua
sitruuna- ja limeviipaleita

Kiehauta vesi ja hauduta Rooibosta reilu satsi, meillä oli useampi litra ja käytin hauduttamiseen kattilaa. Lisää juomaan ruokosokerisiirappia (tai hunajaa tai sokeria), sekoita ja anna sulaa. Jäähdytä juoma. Lisää joukkoon sitruunamehua (puristin yhden sitruunan mehut), maistele ja tasapainota sokeri ja hapokkuus.Sekoita joukkoon persikkamehua. Kaada kannuun ja koristele persikkalohkoilla, yrteillä ja sitruslohkoilla. Tarjoile jäiden kanssa ja nauti kesäauringosta!

Vinksu: Eevalla oli hyvä vinkki sitruslohkojen lisäämisestä: laita ne juomaan vasta juuri ennen tarjoilua. Näin niistä ei liukene juomaan karvasta makua.

Ja muuten, rooiboshan oli sitä teetä, mitä afrikkalainen Mma Ramotswe aina nautiskeli, oli tilanne mikä tahansa. :) Loistavaa, hyväntuulista kesälukemistoa!