keskiviikkona, kesäkuuta 08, 2011

Piilokuvassa limettinen raparperijuoma


Mulla on jäänyt raparperivaihde oikein kunnolla päälle. Eilen illalla oli pakko keitellä virkistävä raparperijuoma. Resepti on alunperin Chocochilistä, meille se kulkeutui Sillä Sipulin kautta. Tätä kannattaa tehdä juuri nyt, ihana hellejuoma! Raparperi on muuten yllättävän tapuisa mausteiden suhteen. Inkivääri ja lime sopii tähän häkellyttävän hyvin.

Kesälukemistossa ovat ahkeraan keikkuneet uusin GRV ja uusi ihastukseni Donna Hay. Vielä kun ehtisi toteuttaa kaikki ihanuudet!

Limellä raikastettu raparperijuoma

6 suurehkoa raparperinvartta
2 l vettä
2x2 cm pätkä tuoretta inkivääriä TAI ½ tl inkivääritahnaa
2 dl ruokosokeria
1 limen mehu
jääpaloja (ja mintunlehtiä) tarjoiluun

Pilko raparperit. Lisää palat veden kanssa kattilaan. Raasta tai lusikoi sekaan inkivääri.
Anna kiehua miedolla lämmöllä tunnin ajan.
Siivilöi juoma ja lisää sokeri. Anna jäähtyä kunnolla.
Lisää jääkaappikylmän juoman joukkoon limen mehu. Tarjoile jääpalojen ja (mintunlehtien) kanssa. Tai tee drinksut vaalean rommin kera.

Ja ei sitä muuten ekaa kertaa olla raparperijuoman keitossa. Tässä maistiaisia edellisiltä kesiltä.

Vaniljainen raparperimehu
Kardemumman makuinen raparperimehu