sunnuntaina, kesäkuuta 05, 2011

Tuunatut raparperimuffinssit


Mun viimeviikkoiset raparperileipomukset eivät ole menneet ihan putkeen. Raparperikakku meni liian pieneen vuokaan ja paistui liian kauan, tuloksena kuivaa kakkua, todella tummilla reunoilla. Raparperimuffinsseista puolestaan tuli vaan jotenkin kumman mauttomia ja kuivakoita.

Päätin sitten tuunata ne muffinssihampurilaisiksi mansikoilla ja mascarponella.
No, ainakin niistä tuli vähän nätimpiä. Vaikka mansikat on tähän vuoden aikaan vielä niitä mauttomia ulkomaalaisia.

Yleisesti ottaen mun ongelma muffinssien kanssa taitaa olla ainakin se, että reseptin suhteen yritän mennä aina siitä mistä aita on jo kaatunut. En jaksa alkaa vaahdottelemaan mitään, vaan vetäisen jonkun sekoita kaikki kulhossa-reseptin. Lopputulos ei sitten mitenkään voi olla mielettömän kuohkea tai muheva.

Hauska juttu näissä oli se, että jos korvaa kerman ja voin esim. kookoskermalla ja maidottomalla margariinilla, näistä saa maidottomallekin ruokavaliolle sopivia! Ohje alunperin täältä, pieni muutoksia tuli tehtyä matkan varrella.

Raparperimuffinssit mansikoilla ja mascarponevaahdolla
n. 12 isoa muffinssia

3½ dl vehnäjauhoja (meillä 2 dl vehnäjauhoja + 1 dl spelttijauhoja)
2 dl sokeria (meillä 1,5 dl tavallinen + 0,5dl tumma muscovado)
2 tl leivinjauhetta
o,5 tl jauhettua vaniljaa
reilu 1 tl jauhettua kardemummaa
1 dl kermaa (meillä kookoskermaa)
2 munaa
100 g juoksevaa margariinia ( = 1½ dl)
2 dl raparperipaloja (voisi olla 3 dl, tällä kertaa näistä tuli aika kuivia)

Tarjoiluun:

ropposellinen tuoreita mansikoita
1 prk Mascarponea
2 dl kuouhkermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
sokeria
vaniljaa
mintun lehtiä
valkosuklaalastuja
(sitruslikööriä)

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-2o minuuttia. Jäähdytä muffinssit hyvin.

Mausta mascarpone vaniljalla ja sokerilla, vaahdota kerma ja lisää se mascarponen joukkoon. Perkaa ja pilko mansikat pieniksi paloiksi. Halkaise jäähtyneet muffinssit ja täytä ne mansikoilla, valkosuklaalastuilla ja mascarponevaahdolla. Laita toinen puolikas päälle ja koristele mintun lehdillä. Tarjoile korealta lautaselta. Laita loput mansikat nättiin kulhoon, mausta sokerilla, sitrusliköörillä, jos vaan sattuu löytymään ja revi sekaan vielä mintun lehtiä. Tarjoile muffinssihampurilaiset ja nauti lisänä mintulla maustettuja mansikoita ja mascarponevaahtoa.

Siitä raparperikakusta mun on pakko ottaa vielä revanssi. Koska sen on lähtökohtaisesti oltava hyvää. Uusi satsi raparperia odottaa jääkaapissa!