perjantaina, kesäkuuta 03, 2011

Uusia perunoita odotellessa: Seesamipaahdetut potut


Ihan vielä ei ole uusien perunoiden sesonki, saahan noita ruotsalaisia joo, mutta se oikea uusien, kotimaisten pottujen sesonki. Viime viikonloppuna tosin taisin nähdä torilla tarjolla uutta suomalaista perunaa kokoanaisedulliseen hintaan 12e /litra. Eli vielä ei todellakaan ole oikea sesonki.

Omia ämpäripottuja odotellessa ostin kaupasta ihan vanhoja pottuja ja yritin löytää niihin jotain innostavaa näkökulmaa. En ole suurikaan perunanaystävä, poislukien ne uudet perunat ja muusi toisinaan. Mutta joskus on pakko venyä ja näiden kohdalla venyminen ei tehnyt ollenkaan tiukkaa. Kerrassaan herkullisia!

En kykene muistamaan, missä olen jonkun vastaavan reseptin joskus nähnyt, mutta nämä aineet löytyi omasta kaapista ja näillä mentiin.

Seesamipaahdetut potut

Kiinteitä perunoita
Seesamiöljyä
seesaminsiemeniä
(valkosipulia)
hunajaa
sitruunamehua
suolaa
pippuria
timajminoksia

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Pese ja harjaa perunat huolellisesti. Leikkaa lohkoiksi. Sekoita isossa kulhossa seesamiöljy, seesaminsiemenet, sitruunamehu ja mausteet.
Pyörittele perunat mausteseoksessa ja kaada leivinpaperoidulle pellille. Ropsi päälle timjaminoksia. Paista uunissa 200:ssa asteessa, kääntele välillä. Paistoaika vähän vaihtelee perunalohkojen koon mukaan, mutta tavoitteena on rapeat, kullanrusketa ja kypsät peruna. Paisotaika-arvio n. 30-40 minuuttia.