Tämän suloisen värisen ja veikeän makuisen juoman reseptin sain J:ltä, joka puolestaan oli saanut sen ystävältään. Näin se hyvä kiertää, kannattaa kokeilla.
Kardemumman makuinen raparperimehu
noin 1,2 l mehua
n. 1.2 kg tuoretta raparperiä
4 dl vettä
1 tl kardemummaa
1/2 kanelitanko
3.5 dl sokeria
noin 1 dl tummaa siirappia (korvasin hunajalla)
Pese varret ja leikkaa 1 cm viipaleiksi. Laita kattilaan vesi, kardemumma,
kaneli ja kiehauta. Lisää sitten raparperit, keitä miedolla lämmöllä kunnes
raparperit ovat täysin pehmenneet. Laita sideharso (jos omistat) siivilään päälle ja
pursuta neste muhennoksesta.
Laita mehu kattilaan ja lisää sokeri ja siirappi. Kuumenna kiehuvaksi ja
kerää vaahto pois.
Laimenna mehu suhteessa 1:3