tiistaina, kesäkuuta 05, 2007

Vielä kerran parsaa: Naposteluparsat


Ei siis kahta ilman kolmatta parsapostausta. Ja juuri tässä ennen seuraavan sesongin todellista alkua nimittäin kotimaiset varhaisperunat. Tai onhan noita kotimaisia varhaispottuja jo tarjola mutta ovat aika ryökäleen hintaisia vielä! Parsaa on tullut popsittua kevään monessa muodossa niin kotona kuin kylilläkin. Sallittakoon siis vielä tämä kolmas parsapostaus. Tätä nautiskeltiin meillä eräänä kevätiltana pieneksi maittavaksi yöpalaksi.

Ohje löytyi Ruokalasta, oli vissiin voittanut jonkin aiheesta järjestetyn kilpailun. Alkuperäisreseptin on saattanut maailmaan kuulemma Sirpa Hirvikallio, Hattuvaarasta. Kiitokset siis Sirpalle tästä maukkaasta reseptistä. :)

Naposteluparsat
nippu vihreää parsaa
ohuita kinkkuviipaleita (Meillä käytettiin ilmakuivattua kinkkua)
parmesanraastetta

Kuori parsat ja leikkaa kovat kannat pois. Keitä parsoja kevyesti suolatussa vedessä n. 6-8 minuuttia. Valuta ja jäähdytä parsat. Kääri jokainen parsatanko kinkkuviipaleeseen ja lado kääröt voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle parmesaaniraaste ja gratinoi 220 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

Vaikka olenkin melkoinen tönkkösuolan ystävä niin näihin ei kannata suolaa lisätä. Ilmakuivatusta kinkusta sitä riitti aivan kotitarpeiksi!