tiistaina, toukokuuta 15, 2012

Tämän kevään parsapiirashitti!
Kesällä metsästän aina jotain uutta, kiintoisaa raparperipiiraan reseptiä. Sitä ennen etsitään uutta twistiä parsapiiraaseen. Viime kevään hitti oli parsa-pekonipiiras, mutta tässä tulee kuulkaas tämän kevään haastajapiiras: Tuplajuustoparsapiiras eli sievemmin pienet parmesaani-parsapiiraat.

Kiitokset reseptin julkituomisesta kuuluvat Kulinaarimurulaan.  Modasin ohjeen viikonlopun parsahumun alkuruoksi sopivampaan malliin eli tein niistä pieniä yksittäisi piiraita. Ohje on nopea ja helppo toteuttaa ja lopputulos viehko: Parsan ja juustojen runsautta täydentävät limetti ja basilika.

Veikkaisin aika varmaksi, että tässä on kevään juhlien takuuhitti. Näillä kerää taatusti ihastuksen huokauksia vierailta!

Pienet parmesaani-parsapiiraat

14-15 kpl

Piiraspohjat:
5 voi tai- lehtitaikinalevyä

Täyte:
8 rkl Mascarponea
40 g Parmesania raastettuna
reilu 3 rkl silputtua basilikaa
1 limetin kuori raastettuna
suolaa
mustapippuria
350 g parsaa
oliiviöljyä

Tarjoiluun:
Parmesaanilastuja

Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Napsaise parsoista kuivat päät pois ja kuori ne.

Laita uuni lämpenemään 180-asteiseksi.

Sekoita juustot, basilika ja limen kuoriraaste. Mausta tahna suolalla ja pippurilla. Tahna on aika jäykkää, älä hätäänny, se kuuluu asiaan.

Leikkaa voitaikinalevyt kolmeen osaa ja vuoraa muffinivuoan kolot taikinalla. Laita juustoseosta  taikinakuppeihin. Meillä pikkupiiraiat tuli 1 muffinipellillinen (12 kpl) + muutama irtokappale, jotka tein ihan paperisiin muffinssivuokiin.

Pätki  kuoritut pasrsat pieniksi paloiksi, jotta ne on helppo syödä piiraissa. Säästä nuput päällimmäsiksi. Laita parsapaloja juustotahnan päälle, päällimmäisiksi nättejä nuppuja. Pirskottele lopuksi parsojen päälle hieman oliiviöljyä.

Paista piiraita 25-30 minuuttia. Meillä paistettiin kiertoilma+alalämpö toiminnalla (160 astetta) ensin 25 minuuttia ja sitten otettiin vähän väriä grillivastuksen alla. Sen kanssa kannattaa olla varovainen! Tarkkaile uuniasi!

Syö haaleana parmesaanilastujen kanssa. Ota päälle huikka samppista!