keskiviikkona, toukokuuta 16, 2012

Aistien raikastus: limettisorbettiSeuraava sorbettikokeilu osui keväiseen limettisorbettiin, jota tein parsahumuttelun väliruuaksi raikastamaan suuta ja virkistämään mieltä. Sen se kyllä tekikin, kirpsakkaa, makeaa ja viileää. Herkullista!

Ihan täydellistä ei tämäkään vielä oikein ollut. Massa ei oikein lähtenyt kunnola hyytymään ja konetta sai käyttää aikas kauan. Ensi kerralla koitan muistaa lisätä mukaan vielä glukoosia tai maissisiirappi. Nyt sorbetti oli nimittäin aika helposti sulavaa mallia.

Resepti on alunperin Jotain Maukasta-blogista. Lisäsin mukaan vielä tipan Cointreau-liköriä

Keväinen limettisorbetti

Sokeriliemi:

3 dl vettä

3,5 dl sokeria

Sekoita sokeri ja vesi kattilassa ja kuumenna sekoittaen muutaman minuutin ajan, kunnes sokeri sulaa veden joukkoon. Kylmennä liemi jääkaapissa.

Sorbettimassa:
3 dl limettimehua

1 dl sitruunan tai limetin makuista kivennäisvettä
1 limetin kuori raastettuna
3,5 dl sokerilientä (ks.ohje yllä)

pari tippaa vihreää elintarvikeväriä
n.
1 dl tomusokeria
Cointreau-likööriä (loraus)

Raasta kuori yhdestä limetistä. Purista n. 8 limettiä niin, että saat 2,5 dl mehua.  Siivilöi mehu. Tässä puristusprosessissa meinasi usko loppua ja kaipasin monta kertaa Riikan meksikolaista limettimehunpuristajaa!

Sekoita kylmään sokeriliemeen siivilöity mehu, elintarvikeväri sekä tomusokeria sen verran, että maku on sopivan raikas, mutta ei liian hapan.  Aja liemi sorbetiksi jäätelökoneessa koneen ohjeen mukaan. Laita jäähtynyt massa pakastimeen ainakin muutamaksi tunniksi, mielellään edellisiltana.

Tarjoa sorbettia ruoan alkuun, väliruokana tai marjojen kanssa jälkiruokana. Parasta aurinkoisena iltapäivänä!

Note to self:
Yritä löytää jostain mahdollisimman mehukkaita limettejä. Ja käytä kertishanskoja puristusvaiheessa, jos limetit ovat nihkeitä antamaan mehua ja joudut puristelemaan niitä oikein urakalla.