lauantaina, toukokuuta 12, 2012

Ruuanlaittoruoka: Sitruunainen parsa-mascarponepasta


Jos valmistelee perjantai-iltana seuraavaksi päiväksi parsapartyja, niin mikä olisikaan luontevampi illallinen siinä lomassa kuin parsapasta'? Onneksi Eeva oli juuri julkaissut kutkuttelevan kuuloisen reseptin. Tuunasin reseptiä hiukan sen mukaan, mitä kaapista löytyi. 


Sitruunainen parsa-mascarponepasta
kahdelle

8-10 vihreää parsaa (mieluiten ohuita)

oliiviöljyä

2 rkl pinjansiemeniä (tai auringonkukansiemeniä)

1/2 sitruunan mehu ja kuori (meillä 1 kpl limetti)

100 g mascarponejuustoa

suolaa
 ja mustapippuria
spagettia tai muuta nauhapastaa

Tarjoiluun:
Parmesaanilastuja

Napsauta parsojen varsista puiseva osa pois. Huuhtele, ihan ohuita parsoja ei tarvotse kuoria, mutta minä kuorin yleensä vähänkin paksummat vihreätkin parsat. Leikkaa paloiksi.

Laita pastavesi kiehumaan. Kuumenna paistinpannulla keskilämmöllä öljy ja paista parsoja noin 5-8 minuuttia, kunnes ne ovat sopivan pehmeän napakoita, ei mitään lörttöjä siis. Paistoaika riippuu pitkälti parsojen koosta. Lisää pannulle pinjansiemenet ja paista vielä muutama minuutti, kunnes nekin ovat kauniisti paahtuneet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jätä odottamaan pastan valmistumista.

Keitä pasta pussin ohjeen mukaan. Kaada kattilasta keitinvesi pois (aivan pienen tilkan voit jättää pohjalle). Älä laita kattilaa enää levylle, sillä mascarpone ei pidä liian kuumasta. Lisää kattilaan pastan joukkoon parsat ja pinjansiemenet, mascarpone, sitruunan / limetin mehu sekä hienoksi raastettu kuori. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Ropsauta päälle parmesaanilastuja. Nauti heti.

P.S. Tällaista parsapastaa täällä on joskus aiemmin tehty.