tiistaina, huhtikuuta 17, 2007

Kevään sesonkiherkkuja: Parsaa ja penneä carbonara



Maanantaina jääkaapissa kurkisteli edelleen viikonlopuksi hankittu parsanippu. Jotainhan sille piti tehdä ja kiireesti. Paljoa muuta ei sitten kaapista löytynytkään, mutta Ruokalasta sentään löytyi tällainen resepti.

Ainekset:
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 3 kananmunaa
  • reilu 1 dl ruokakermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • reilusti parmesanjuustoa
  • 400 g pennepastaa
  • sitruunamehua

Kuori parsat ja keitä kypsiksi suolavedessä n. 10 minuuttia. Keitin ensin parsojen varsiosat ja lisäsin nuput vasta noin keittämisen puolivälissä. Parsat saavat jäädä aika napakoiksi. Nosta parsat pois vedestä ja laita pasta kiehumaan parsan keitinveteen. Vatkaa munat rikki ja lisää kerma ja reippaasti parmesanraastetta.. Kun pasta on kypsää valuta vesi pois. Laita pasta takaisin kattilaan ja kaada muna-kermaseos päälle. Sekoita. Lisää parsa kattilaan varovasti. Purista sekaan sitruunamehua, rouhi suolaa ja mustapippuria päälle ja viimeistele annokset parmesanilla.

Melkoisen mietoja makuja ja valkoisista parsoista toteutettuna tämä oli melkoisen vaalea ruokalaji. Harmillisesti kaupassa ei ollut vihreitä parsoja, joista noin muutenkin pidän enemmän. Yksinkertaisen hyvää kuitenkin ja eipähän jääneet parsat jääkaappiin nuupahtamaan.
Tästä pitäisi riittää noin neljälle ruokailijalle, mutta nälästä taitaa olla kiinni…