maanantaina, helmikuuta 20, 2012

Tiistaipullaa eli laskiaista!



Sunnuntain lumimyräkkä ei houkutellut pihalle mäenlaskuun, mutta laskiaispulla kyllä houkutteli sitäkin enemmän. Pullat olin paistanut jo männä viikolla, täytteestä ei tullut ihan perinteinen, mutta siinä on kuitenkin hyvin perinteisiä makuelementtejä.

Soppakellarin perinteitä kunnioittavat laskiaispullat
Noin 6-8 pullaa, riippuen pullien koosta ja halutusta täyttämistasteesta

Täyte:

1 dl kuohukermaa
tomusokeria maun mukaan (noin 3-4 rkl)
0,5 tonkapapua hienoksi raastettuna
100g rahkaa

Lisäksi:
Sitruunaista mustikka-vaniljahilloa
(mantelimassaa)

Koristeluun:
Tomusokeria

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, yhdistä siihen rahka. Mausta tomusokerilla ja tonkapavulla. Jos tonka ei kuulu maustekaappisi vakivalikoimaan, saat saman efektin vaniljalla ja ihan hippusella karvasmanteliöljyä- tai aromia.

Leikkaa pullista lakki pois. Koverra hieman sisusta pois. Pursota tai luskoi koloon ensin hieman kerma-rahkaa, sitten hilloa ja vielä päälle kerma-rahkaa. Miespuolinen vetäisi alimmaksi mantelimassakerroksen. Kaikki mulle heti nyt-tyylillä. :)

Laita pulliin lakit päälle ja tupsauta päälle tomusokerihuntu. Keitä keralle kaffet tai kaakaot ja koita syödä pullat jotenkin muka siististi. 

Lisää tonkapavusta löytyy esimerkiksi Herkkusuun lautasella-blogista.

Tonkat sievästi kasassa.