maanantaina, marraskuuta 14, 2011

Vaniljalla maustettu tummien marjojen glögi


Syksyn harmaus puskee maanantaisin erityisesti päälle. Sääkin oli melkoisen kolea. Pakko oli pörskäyttää tulemaan pienet glögit. Ei suinkaan tämän kaamossesongin ensimmäiset, mutta ekat tänne päätyneet.

Tähän voi muuten kätevästi käyttää kaikki jääkaappiin haahuilemaan jääneet valmisglögin jämät. Vaikka olenkin vannoutunut "tee itse glögisi"-ihminen, niin silti joskus on pakko tyytyä siihen kaupan puteliin. Tähän voi siis surutta lirutella ne pullon jämät.



Vaniljalla maustettu tummien marjojen glögi

2 dl valmista punaista vahvasti maustettua glögiä
2 dl punaviiniä
0,5 dl mustikkalikööriä
1 dl mustaherukkamehutiivistettä (makeuttamaton)
1/2 vaniljatanko
maun mukaan tumma ruokosokerisiirappia tai sokeria

Mittaa ainekset kattilaan ja anna lämmetä kunnolla. Anna porista ihan hissuksiin ja hauduta n. 15 minuuttia. Sytytä kynttilät.

Ongi vaniljatanko pois ja kaada mukeihin tai laseihin. Nauti rusinoiden ja manteleisen kanssa, jos sattuu kaapista löytymään. Nauti sisäisestä villapaidasta ja kynttilöiden valosta.


Syksyn viimassa ja joulun odotustunnemlmissa kannattaa muistaa myös nämä sisäiset lämmittäjät:

Korianterilla maustettu omenaglögi

Päärynäglögi
Hommanäsin glögi - valmisglögien aatelia