maanantaina, kesäkuuta 27, 2011

Donnan valkoinen kesäsangriaNyt kun taas on luvassa hieman lämpimämpiä kesäpäiviä niin laitan heti jakoon aussileidi Donna Hayn valkoisen sangrian reseptin. Donnan lehtihän on ehkä maailman kaunein ruokalehti. Taisin sitä tuolla jo aiemminkin hehkuttaa...

En ole koskaan ollut sangrian ylin ystävä, varmaan siksi etten ole koskaan saanut hyvää punaista sangriaa. Enkä koskaan ole vaivautunut tekemään sitä itse. Nyt kuitenkin Donnan versiota, koska kuva oli niin kaunis ja resepti kuulosti raikkaalta ja houkuttelevalta. Tämä valkoinen sangria sopi loistavasti yöttämän yön juhlistajaksi, vaikka ei se Donna sellaista taida juhlia.

Mun kuvasta ei tullut niin kaunista ja mansikatkin unohtui juomasta. Mutta hyvää oli silti. Kannullinen hupeni hetkessä ja tätä tehtiin toinen satsi heti lisää. Siinä mielessä muuten kiva kesäpäivän juoma, että ei ole niin kovin alkoholinen. Mutta silti kannattaa muistaa juoda vettä aina väliin. Ettei tule kuivuus ja hillitön humpsu! Iltakemuihin voi toki ainesuhteita vähän muutella tai lirauttaa sekaan vaikka vähän sitrusvodkaa.

Yöttämän yön valkoinen kesäsangria

Pullollinen (750ml) hyvää raikasta valkkaria, Donna suosittelee joko sauvignon blancia tai rieslingiä
60ml kirkasta appelsiini tai sitruslikööriä (esim. triple sec)
250 ml sitruunalimonadia
Sitruunaa, limeä ja appelsiinia ohuina viipaleina
nektariineja ja persikoita ohuina viipaleina
mansikoita ja mintunlehtiä
jäämurskaa

Yhdistä nesteet isossa kannussa ja lisää joukkoon ohueksi viipaloituja hedelmiä, mansikanpuolikkaita ja mintunlehtiä. Sekoita ja nakkaa joukkoon jäämurskaa tai jääpaloja, jos sellaisia sattuu olemaan saatavilla.