maanantaina, helmikuuta 09, 2009

Nigellan nuggetit


Nämä Nigellan kananuggetit voisi melkein laittaa luokkaa terveysruokaa. Jos jättää frittauksen väliin näitä voi napsia ihan hyvällä omalla tunnolla maanantaileffan seuraksi. Soosiksi voi kokeilla vaikkapa mojoa. Ja kun lohkoperunatkin tekee uunissa itse niin ne vasta terveysruokaa onkin. :)

Muualla blogistaniassa näitä on tehty varmaan jo aikaa päivää sitten mutta meillä tullaan aina vähän jälkijunassa. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ja kuten arvata saattaa, eihän minulta sitten löytynyt kaapista kaikkia raaka-aineita (niitähän oli listalla ihan jopa kolme!) niin jouduin vähän soveltamaan. Mutta ei paha näinkään!

Kananuggetit vähän Nigellan tyyliin

2 luutonta broilerinfilettä
n. 2-3 dl piimää tai maustamatonta jogurttia
sopivasti suolakeksejä (suosituksena Ritz-crackerit) esim. morttelissa tai muovipussissa murskattuina
tai suolattuja, paahdettuja kurpitsansiemeniä ja korppujauhoja

Leikkele broilerin rintafileet nuggettimaisiksi palasiksi, esim. kahdeksaan osaan. Pane viipaleet piimään sopivantiiviiseen marinointipussiin tai (kannelliseen) kulhoon ja jätä jääkaappiin marinoitumaan. Meillä ei tietenkään ollut mitään fileitä vaan jossain mielenhäiriössä olin ostanut broiskurämmäleitä (suikaleita tms.) s-marketin -50% alelaarista. En suosittele niitä tähän käyttötarkoituseen enkä oikein muutenkaan...

Lämmitele uuni noin 225 asteeseen. Laita suolakeksimurut laakeaan astiaan. Valuta broilerinpalat ylimääräisestä marinadista ja pyörittele niitä kauttaaltaan keksinmuruissa. No eihän meillä mitään suolakeksejä myöskään ollut, korvasin ne sitten paahdetuilla ja suolatuilla kurpitsansiemenillä, joita lymyili kaapissa Barcelonan retken jäljiltä. Kurpitsansiemenet tempaisin blenderiin ja rouheeksi. Sekoitin siemenrouheeseen vähän ruiskorppujauhoja. Ihan hyvin meni näinkin, tosin kauniimman paistopinnan värin saisi varmaan noilla crackereilla. Asettele nuggetit uunipellille ja paistele uunissa 15–20 minuuttia. Nuggetit voi alkuperäisen ohjeen mukaan fritata öljyssä. Frittausaika noin pari minuuttia tai niin kauan, että nuggetit saavat kauniin värin. Sen jälkeen niitä kannattaa valuttaa vielä jonkin aikaa talouspaperin päällä.