keskiviikkona, huhtikuuta 15, 2009

Kevättä ja Pollo Limonelloa!



Blogini talviuinailu on saanut ankaraa suullista palautetta eräiltä tahoilta. On kuulemma ihan tylsää, kun nuo Nigellan nuggetit roikkuvat tuossa aina vaan. Vaikka hyviä ovatkin. Noh, josko tämä tästä alkaisi virkistymään ja saisin jotain postattuakin. Enää ei ole mitään selityksen mahdollisuuksia opiskelun suhteen, koska sekin on nyt tältä erää totaalisen loppu. Huh.

Pääsiäisen aikaan ehdin vähän kokkailemaakin. Tämä muutaman kevään takainen blogivillitys tuli keiteltyä ja hyväähän tämä aina vaan on. Kannattaa siis kaivaa naftaliinista, ehdottomasti! Jotenkin tämä viihdyttää ainakin minun makuhermojani kertakaikkisen mukavasti: vähän happamuutta, makeutta, tulisuutta ja vielä kerman pehmeyttä ja täyteläisyttä. Ja kastikkeen värikin on ihanan keväisen keltainen.

Kuvausavusta kiitos iskälle! Meidän kamera on edelleen kaputtos. Tarttis tehrä jotain.

Ysibaarin legendaarinen Pollo Limonello
Tästä piisaa 4 ruokailijalle

3 isoa broilerin rintafilettä
50 g voita ja/tai loraus öljyä
1 sipuli pilkottuna
ripaus cayennepippuria
2 dl kermaa
1 rkl kanafondia
1/2 rkl kurkumaa
3-4 murskattua valkosipulinkynttä
1-2 tl raastettua inkivääriä
2 rkl sitruunan mehua
2 rkl hunajaa
2 dl paksua maustamatonta jogurttia
suolaa
noin 200 g spagettia penneä
parmesania tai pecorinoa
tuoreita yrttejä

Suikaloi broilerifileet ja ruskista ne rasvassa pannulla. Lisää pilkottu sipuli ja cayennepippuri, kuullota. Sekoita joukkoon kerma ja kanafondi. Anna kastikkeen kypsyä hetki. (tässä välissä voit laittaa pastaveden kiehumaan)

Lisää kurkuma, valkosipuli, inkivääri, sitruunan mehu ja hunaja. Jatka kypsennystä hiljaisella tulella. Lisää lopuksi jogurtti ja suolaa maun mukaan. Älä enää keitä kastiketta.

Sekoita kastike keitetyn ja valutetun pastan joukkoon. Tarjoa juustoraasteen kanssa ja korsitele tarvittaessa lehtipersiljalla tai muilla tuoreilla yrteillä.