lauantaina, huhtikuuta 18, 2009

Aurinkoisen aamun herkkupannarit



Aurinkoisen lauantaiaamun ratoksi tein meille aamiaiseksi Prinsessakeittiön Veeran ohjeistamia herkkupannareita. Ohje on hyvinkin saman tapainen kuin edellinenkin kokeiluni. Veeran ohjeessa oli laitettu tuorejuustoa, meillä se korvautui olosuhteiden pakosta paksulla turkkilaisjogurtilla. Kerma korvautui kaurakermalla. Sokeria olisin voinut laittaa enemmän kuin 1 rkl, koska jogurtti antoi taikinaan aikas paljon hapokkuutta. Mutta sitähän voi sitten syöntivaiheessa kompensoida myös hillollla ja siirapilla...

Muhkeat aamiaispannarit


2 dl kermaa (2,5dl kaurakermaa)
1 dl vettä (0,5 dl vettä)
1 dl maustamatonta tuorejuustoa (paksua jogurttia)
1 rkl tomusokeria (+ 1 rkl vaniljasokeria)
1 kananmuna
25 g sulatettua voita
1,5 dl vehnäjauhoja

Vatkaa tasaiseksi kerma, vesi ja tuorejuusto /jogurtti. Lisää sokerit, kananmuna ja voisula ja sekoita taas tasaiseksi. Lisää lopuksi jauhot. Anna turvota hetki. Jaa annosvuokiin tai muffinspellille ja paista 200-asteisessa uunissa kypsiksi. Kaasu-uunissa paistamiseen meni ainakin puolituntinen. Anna jäähtyä hetki ja irrota vuoista. Meillä tästä tuli 12 kpl satsi ja niitä herkuteltiin Bonne Maman persikkahillon ja paksun jogurtin sekä maitokahvin kera. Leppoisa viikonloppu voi alkaa!