keskiviikkona, helmikuuta 04, 2009

Piimäinen pannacotta


Hups ja hyvää helmikuuta! Aika rientää niin mahdottoman nopeasti... Vihdoin on kaikki opintojen paperit palautettu ja voi alkaa elämään tätä oikeaa ihmisten elämää. Ja odotella kevättä!

Erään ankean tammikuisen opiskeluillan dinnerin sulostuttajiin kuului tämä Sillä sipulista bongattu piimäisä pannacotta. Raikasta ja ihanan lohkeilevaa. Tosin, minä taidan siltikin olla ihan sen klassisen pannacottan ystävä. Mutta onhan tämä ikään kuin vähän keveämpää, vai? Illallisvieraat saavat vapaasti ilmaista mielipiteensä tuonne kommenttilootaan. :)

Ohjetta noudatettiin kiltisti ja näin se meni:

Piimäinen pannacotta

2,5 dl maitoa
110 g sokeria
hieman sitruunamehua
(2,5 dl piimää + 2,5 dl kermaa) TAI 3 dl piimää ja 2 dl kermaa
4 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta maito ja sokeri. Lisää joukkoon sitruunankuoret tai -mehu ja pehmenneet liivatelehdet. Anna jäähtyä ihan hetken ja lisää joukkoon piimä sekä kerma. Sekoita hyvin (ja siivilöi, erityisesti jos käytit sitruunankuoria). Kaada pieniin vuokiin tai laseihin hyytymään jääkaappiin. Koristele marjoilla tai hedelmillä juuri ennen pöytään laittamista. Näillä pienillä annoskupposilla tästä satsista tuli 6 annosta.