tiistaina, elokuuta 05, 2008

Kesäloman satoa: kurkkusalaatti


Pikkuhiljaa on loman jälkeen palailtu arkeen. Kaikenlaista kuvastoa ja kokkausta tuli lomallakin tehtyä, vaikka välillä tuntuikin siltä, ettei mitään ehtinyt kokata. Aloitetaan tuoreimmilla: raparperimehun lisäksi tekaisin avomaan kurkuista perinteikästä kurkkusalaattia. Ohje on aina niin luotettavasta Kotiliedestä.

Kuvaushetkellä oli todella kirkas auringonpaiste, kuvaajakin heijastelee purkista. Tällä hetkellä tuollaisesta auringonpaisteesta voi vain haaveilla...

Kurkkusalaatti

1 kg avomaankurkkuja
(myös tavan kurkku tai kesäkurpitsakin käy)
200 g sipulia
muutama valkosipulin kynsi
nippu tilliä

mausteliemi:
2 dl vettä
2 dl väkiviinaetikkaa
4 dl sokeria
1 rkl suolaa
1 rkl sinapinsiemeniä

Huuhdo ja paloittele kurkut kuutioiksi. Silppua sipuli. Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan ja kiehauta ne. Lisää kasvikset liemeen ja keittele viitisen minuuttia. Lusikoi seos lasitölkkeihin, sulje kansilla ja jäähdytä. Säilytä viileässä.