keskiviikkona, elokuuta 06, 2008

Sadepäivän amerikkalaist pullat


Sadepäivänä maaseudun rauhassa siskoni hemmotteli meitä todellisella nykyajan pullaklassikolla: Dallaspullilla. Itse olen näitä joskus epäonnisesti kokeillut leipaista, joten tällä kerralla olin varmuuden vuoksi vain syömänaisena. Mutta otin ohjeen visusti talteen, koska nämä onnistuivat erinomaisen hyvin. Aika monta tuli maisteltua, tuore pulla on vastustamattoman hyvää!

Ohjetta onnistuneisiin Dallaspulliin vaklailtiin kotikokki.netistä.

Dallaspullat

pullataikina:
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
3/4 tl suolaa
1 muna
2 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
100 g voita
8-9 dl vehnäjauhoja

täyte:
50 g voita
1 muna
0,5 tlk maitorahkaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pss ekströms-vaniljakastikejauhetta

Tee ensin pullataikina:
Liuota hiiva kädenlämpoiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, muna, vaniljasokeri ja kardemumma. Lisää jauhot pikkuhiljaa alustaen. Vaivaa taikinaa. Lopuksi lisää pehmeä/sula voi. Kohota taikinaa puolisen tuntia.

Täyte:
Hiero pehmeä voi sokereiden kanssa. Lisää muna ja rahka. ÄLÄ LISÄÄ vaniljakastikejauhetta vielä! (Muuten täyte jämähtää.)

Kun taikina on kohonnut, vaivaa sitä ja kaulitse siitä suuri levy. Nyt voit lisätä vaniljakastikejauheen täytteeseen. Levitä täyte tasaisesti levylle ja rullaa. Leikkaa terävällä veitsellä noin 25 pullaksi. Kohota vielä hyvin. Voitele kananmunalla ja ripottele raesokeria pinnalle. Paista 225 asteen lämmössä kauniin vaaleanruskeiksi. Syö ihan liian monta, ja vielä yksi sen jälkeen kun olet päättänyt, että tämä oli viimeinen!