maanantaina, elokuuta 11, 2008

Kot-kot kanapullat


Ruokablogien ohjeista ja jutuista jää usein joku pienen pieni ajatuksen tai idean poikanen mielenpohjille muhimaan. Tänään ruokakaupassa huomisen lounasruokaa pohdiskellessani muistin Jamsin postauksen lihapullista. En toki muistanut tarkkoja ohjeita tai muuta sellaista, mutta sen idean vähän erilaisista lihapullista. Niinpä mukaan tarttui paketillinen kananpojan jauhelihaa ja rasia tuorejuustoa. Kotona huomasin, että jääkapissa oleva currytahna olikin muuttanut jo olomuotoaan, niinpä hieman sitten sovelsin. Hauskoja ja maukkaita tuli näinkin, kuva ei tee oikeutta pulleroitten keltaiselle värille. Kokeile ihmeessä oma versiosi!

Kuutamokeltaiset kanapullat

400 g kananpojan jauhelihaa
1 dl partaäijä-jogurttia
muutama ruokalusikallinen valkosipuli-tuorejuustoa
o,5 tl paprikajauhetta
1 tl sambal oelek chilitahnaa
1 tl garam masalaa
1 tl currya
suolaa
pippuria
persiljasilppua

Sekoita jogurttia ja tuorejuusto mausteiden kanssa. Lisää joukkoon jauheliha. Anna levätä jääkaapissa tovi. Muotoile palleroiksi kostutetuin käsin. Paista uunissa 200 asteessa noin 13 minuuttia. Hämmästele ja kummastele keltaista väriä, tarjoile riisin ja raikkaan jogurttikastikkeen sekä vaikka mangochutneyn kera.