keskiviikkona, elokuuta 13, 2008

Kesälomamuistelo n:o 1


Elokuun sateiden ripsiessä ikkunaan on hyvä hetki muistella kesäloman herkkuja.

Paluumatkalla Itä-Suomen kiertueelta pidimme tauon ja shoppingin Heinolassa. Iltaa varten hankimme ribsejä Heinolan Heilasta Benjamin viljapossutiskiltä. Heilahan on ihan mahtipaikka, lähiruokakauppa josta jo Rinsukin Etelärinteessä ehti polkkaamaan. Aperitiiveina maisteltiin Heilan siideriä ja mansikkalimonaadia. Ehtaa oli!



Ribsit askarreltiin Pastanjauhajien ohjeistuksella. En alkanut keittohommiin lain, vaan Pippurimyllyn esimerkin innoittamana yritin parhaani käryytellä kylkirimpsuja matalalla lämmöllä grillissä. Pitkämielisyyttä riitti, vaan lämpöä tuppasi välillä olemaan vähän liikaa. Mutta hyvää tuli silti.

Barbeque-soosi toteutettiin viime vuoden tyyliin, koska en saanut kännykkäsurffattua Jauhantapajan tämän vuoden versiota. Laitan sen nyt tähän, josko sitten seuraavalla kerralla löydän sen sitten nopeammin...

Ribsien seurassa maistui tämän kesän pienoinen salaattihitti, halloumi-mansikkasalaatti, joka taisi lähteä fetaversiona liikkeelä Prinssakeittiön Veeran toimesta ja on ihastuttanut myös Kurpitsamoskan Marin keittiössä. Ylisanat tämän salaatin kohdalla eivät ole yhtään liikaa!



BBQ-kastike ribseille

2-3 kynttä valkosipulia hienonnettuna
1/2 tl chili-jauhetta
1/2 tl juustokuminaa eli jeeraa
1,6 dl (2/3 cups) ketsuppia
0,8 dl (1/3 cups) kolajuomaa
2 rkl soijakastiketta
2 rkl siideriviinietikkaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
oliiviöljyä

Kuumenna öljy pienehkössä kattilassa ja lisää valkosipuli, chili ja jeera. Freesaa sekoitellen puolisen minuuttia ja lisää sitten loput ainekset. Sekoita ja hauduta miedolla lämmöllä viisi minuuttia.



Mansikka-halloumisalaatti


Rapeita salaatteja sekä rucolaa
basilikan lehtiä
tuoreita mansikoita
paketti halloumia

Revi salaatit ja basilikat, halkaise mansikat. Viipaloi ja paistele halloumi. Asettele salaatinlehdet ja basilikat nätisti laakealle vadille, sekaan mansikat ja halloumi. Kastikkeeksi voi lirauttaa oliiviöljyä ja balsamicosiirappia, suolaa ja pippuria sekaan myös, jos maistuu.