keskiviikkona, kesäkuuta 27, 2007

Sumuista suklaakakkua


Jos ei huvita viikonlopuksi tai miksei viikollakin väsäillä herkkupalaksi sesonkiherkku mansikkakakkua kannattaa harkita tätä hillittömän hyvää suklaakakkua. Viikonlopun kannalta erinomaista on se, että tämän voi tehdä jemmaan jo muutamaa päivää aiemmin. Varoituksen sana: kakku saattaa tosin kummallisesti kadota sieltä jemmapaikastaan!


Ohje on suoraan Polkkapossun blogista ja tämän mukaan meilläkin toteutettiin.

Sirkka Sumuvalon suklaakakku

1 dl espressoa tai jotain vahvempaa kahvia
250 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
250 g voita
4 kananmunaa

Kaada kahvi astiaan, jossa sulatat suklaan. Ja suklaan laitat hieman pienempiin osiin ja sulatat vesihauteessa. Kun suklaa on sulanut, lisää vuorottelen sokeria ja voita ja sekoittele samalla. Ota astia pois vesihauteesta ja lisää joukkoon 4 kevyesti vatkattua kananmunaa. Sekoita. Kaada irtopohjavuokaan, jonka pohjan olet päällystänyt leivinpaperilla. Paista uunissa 175 asteessa 40 minuuttia. Kakku kohoaa uunissa, mutta läsähtää, kun otat pois. Keine panic.
Tarjoa vaikka kermavaahdon tai vaniljajäden kera. Aivan tajuton suklaakakku ja tosi helppo. Maku vaan paranee muutaman jääkaappipäivän jälkeen.

Sesongin herkkua mansikkaa tähän voisi yhdistää vaikkapa ihanan kastikkeen muodossa!

Tämä kakku meni heti ja selkeästi suuret suosikit sarjaan, kisaa melkein ikisuosikki Mud Caken kanssa.