perjantaina, kesäkuuta 29, 2007

Grillattuja lampaankyljyksiä


Tämän kesän tähän mennessä mieleenpainuvin grilliherkku syntyi puolivahingossa juhannusaattona. Tai no, lampaankyljysten marinadi syntyi vähän vahingossa. Mittaa ei tietenkään ollut saatavilla, joten näitä aineita laittelin, vankalla näppituntumalla. Paistovaiheessa yhteistyö uutukaisen Misa-keittiön grillihärvelin kanssa hakie vielä muotoaan, pikkuhiljaa alkaa löytyä yhteisymmärrys. Aika ärtsyllä lämmöllä kyljyset tulivat mutta suurimmat karsinogeenit vältettiin silti, ihme.

Marinadi lampaan kyljyksille

Öljyä
viiniä
sherryviinietikkaa
tomaattisosetta
timajimia
rosmariinia
reilusti valkosipulin kynsiä
suolaa
sokeria
pippuria

Renssaa lampaankyjyksistä isoimmat rasvaklimpit pois. Sekoita marinadin ainekset ja marinoi kyljyksiä siinä ainakin parisen tuntia. Grillaa kuumalla parilalla nopeasti. Tarjoile muurikalla pyöräytetyn kesäratatouillen seurassa.

Ratikkaan laitettiin tällä kertaa:
kesäkurpitsa
munakoiso
paprika
muutama kesäsipuli
valkosipulia
herkkusieniä
rasia kirsikkatomaatteja
suolaa ja pippuria, yrttejä maun mukaan

Välimerellisien meiningin mukaisesti soosina oli valkosipulinen tsatsiki, mummojogurtista tehtynä, totta kai!

Ruokajuoman virkaa toimitti Peter Lehman Stonewell Shirax 1999, lievästi korkkivikainen. Harmillista. Pullo oli saatu lahjaksi, kalliinpuoleinen (36€), oli kyllä hyvää mutta ei NIIN hyvää. Eikä varsinkaan korkkivikaisena!