Jos basilika on tomaatin unelmakavaljeeri niin eipä kauas jää timjamikaan!
Meillä kasvaa timjamia sekä maalla että kaupungissa. Viherpeukaloimisen alkutaipaleella en edes tiennyt, että tuo ihana yrtti on monivuotinen. Voi sitä iloa, kun ruskeat timjamirisut alkoivatkin viheriöidä uudelleen seuraavana keväänä. Tänä vuonna uutuutena matkassa on sitruunatimjami, ihastuttavan raikas yrtti.
Timjami on mausteyrttinä erittäin monipuolinen, yksi suurista suosikeistani. Makunsa mukaan sitä voi lisätä ruokaan joko kypsennyksen alku tai loppuvaiheessa, mikä nyt kokkia sitten miellyttääkin.
Ohjetta kuivattuihin tomaatteihin katsastelin mainiosta kirjasta nimeltä Pieni Maustekirja (Tikkanen-Heinimäki-Laakio). Tarinoinnin ja tiedon ohella mainioita reseptejä.
Timjamilla maustetut puolikuivat tomaatit
Rasiallinen tai pari kirsikkatomaatteja
timajminoksia tai kuivattua timjamia
hyvää oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Halkaise tomaatit ja asettele uunipellille tai vuokaan. Lorauta päälle öliiviöljyä, riipaise timjaminlehtiä ja rouhaise päälle suolaa ja pippuria. Paahda 120 asteisessa uunissa noin tunti. Kannattaa seurailla kuivahtamistilannetta, voi olla aika uunikohtaista toisinaan. Meillä meni se noin tunti.
Nämä ihanat napostelutomaatit sopivat loistavasti salaatin höysteeksi tai melkein mihin vain. Tällä kertaa meillä tarjoiltiin nämä pikkuisen mozzarellapallon kanssa tikussa, pienen aperitiivipalan roolissa. Makoisaa!