maanantaina, huhtikuuta 07, 2014

Valkuaista tölkistä


Kaikkea tuntuu nykyisin saavan tölkistä tai pullosta, kuten nyt esimerkiksi kanamunan valkuaisia. Tartuin kaupassa Laitilan Proegg-uutuustötsään, varsinkin kun menossa on pienimuotoinen "makkarat edes nakeiksi-projekti" lähestyvän kesän ja puolimaratonin kunniaksi. En nimittäin millään viitsisi hinata ihan jokaista muhkuraani sitä reilun kahdenkympin lenkuraa. Aika hyvä motivaattori kaltaiselleni hedonistille.

Kananmunat ja erityisesti valkuaisethan ovat varsinaista bodarien evästä ja painonvartijan unelma, lähinnä pelkkää proteiinia, ei rasvaa eikä hiilareita. Ja munakas on mitä mainioin lounas kotitoimistoa pitävälle. Tempaisin pannuun siis munakkaan, mutta normaalin munasetti korvautui 1 dl valkuaista + 1 tavallinen kananmuna + 3 rkl vettä-seoksella. Väliin sitten paprikaa, tomaattia, basilikaa ja kinkkua. Ja totta kai muutama murunen oikein maukasta cheddaria, ettei nyt liian terveelliseksi mene.

Tuomio tuotteelle: Kätevä! Eipähän jää keltuaisia ajelehtimaan jääkaapin perukoille. Tosibodari laittaa tätä vaikka smoothieen. Tuote on pastöroitu eli salmonellavaaraa ei ole, niinkuin ei suomalaisissa kananmunissa muutenkaan. Avattu tölkki säilyy jääkaapissa 7 päivää. Enköhän siinä ajassa ehdi sen käyttämään, jossen muuhun niin vaikka marenkiin... :D