sunnuntaina, maaliskuuta 23, 2014

Uunissa paahtuneet valkosipulit


Rakastan kastikkeita, mutta olen toisinaan todella laiska kokki. Varsinkin 6 päivän työviikon jälkeen ei oikein irtoa mitään ylimääräistä, edes keittiössä.

Kun pussikastikkeet eivät innosta, ovat kylmät kastikkeet laiskuus- ja väsypuuskien patenttiratkaisu. Kaupasta matkaan laadukas majoneesi tai tanakka jogurtti (Esimerkiksi Hellman's. Väsypuuskassa en jaksa vispata edes majon vertaa)

Kotona uuni päälle ja pari valkosipulia paahtumaan. Tuotokset sekaisin ja kas, ihan kuin olisin tehnyt pihville ihanan aiolin.

Uuninlämmössä kellineet valkosipulit ovat muuten maultaan jotenkin lempeämpi kuin ihan raa'at versiot. Maku ja tuoksu ovat silti edelleen melkoisen faffat.

UUNIPAAHDETUT VALKOSIPULIT

Kokonaisia valkosipuleita
Oliiviöljyä
Suolaa myllystä

Foliota

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
Leikkaa valkoipuleista "hatut" pois.

Reipäise reilu pala foliota ja asettele valkosipulit sen päälle. Lorauta sipuleille tilkkanen oliiviöljyä ja ropsauta myllystä suolaa päälle.

Taittele folio nyytiksia ja laita uuniin ritilän päälle. Paista puolisen tuntia nyytti kiinni. Avaa nyytti ja jatka paistamista noin 10-15 minuuttia lisää, näin valkosipulit saavat sopivasti paahdetta pintaansa. Valkosipulit ovat valmiit, kun ne ovat ihan pehmeitä ja voit puristaa ne ulos kynsistään.

Purista valkosipulit ulos kynsistään, ovat melko tahnamaisessa muodossa tuolloin. Kannattaa käyttää kertakäyttökäsineita, jos ei halua valkosipulintuoksuisia tassuja loppuviikoksi.

Mausta valkosipulitahnalla majoneesi, jugurtti tai vaikka perunamuusi. Sopivan maustamismäärän löydät maistelemalla, valkosipuli on paljoltikin makuasia. Itse laitoin noin puolikkaan purkin Hellman's-majoa ja puolitoista valkosipulia. Herkkua!


Juuri minun makuuni sopiva paahtoaste!