maanantaina, tammikuuta 20, 2014

Jauhoton suklaakakku



Tammikuun on kaikkien dieettien, kevennysvouhausten ja sporttikärpäsen puraisun toivekuukausi. Siksipä teinkin julmetun hyvää suklaakakku Hannelen reseptillä. Sopii kevyempään elämäntyyliin, koska tämä on niin tuhtia, ettei kovin isoa palasta pysty syömään.

Ei vaiskaan, kävi vieraita ja halusin leipoa jotain gluteenitonta ja suklaista. Kaiken lisäksi tämä on erittäin helppo ja nopea toteuttaa!

Kuvasta kiitos iskälle. Ja mma, laitahan resepti visusti talteen... :)

TÄYTELÄINEN SUKLAAKAKKU
Ilman jauhoja

250g tummaa suklaata (tai 50/50 tummaa- ja maitosuklaata)
250g voita
1 dl kuumaa kahvia tai vettä
1 1/2 dl sokeria
4 kananmunaa

Paloittele suklaa ja sulata se voin kanssa mikrossa tai liedellä vesihauteessa. Induktioliedellä onnistuu hyvin ilman vesihaudettakin, pidä vain lämpö todella matalalla. Jos sulatat mikrossa, sekoittele välillä ja tarkkaile ettei suklaa rakeudu.

Lisää sokeri ja vesi lämpimään suklaa-voiseokseen, sekoita. Anna seoksen jäähtyä hieman.

Vatkaa mukaan kananmunat yksitellen.

Voitele irtopohjavuoka, pohjalle voit halutessasi laittaa leivinpaperin. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.

HUOM! Taikina on löysää. Jos irtopohjavuokasi on lepru ja pohjan ja reunojen väliin jää rakosia, valuu taikina sieltä ulos. Vuoraa tällöin vuoka leivinpaperilla tai käytä piirakkavuokaa.

Kakun pelkistettyyn makuun saa vivahdetta vaihtamalla veden esimerkiksi appelsiinimehuun tai kahviin. Osan vedestä voi korvata myös konjakilla, kerma-, suklaa- tai melkein-millä-vaan-liköörillä.

Note to self: Jos teet kakun tarjoilua edeltävänä päivänä, nosta se ajoissa jääkaapista lämpenemään, näin kaikki maut pääsevät esille. Koristele kakun pinta tomusokerilla tai kaakaojauheella, jos jaksat. Tarjoile marjakastikkeen, kermaavaahdon tai jäätelön kanssa. Tai ihan sellaisenaan, kaikki käy!